Varza calita cu carnati
|
Varza calita cu carnati
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 1 oră
- Gata în:
- 1 h, 20 m
- Dificultate:
Ingrediente
- o varza mica
- 1 ardei gras
- 4 rosii mari
- 1 ceapa rosie
- sare, piper
- 2 linguri bulion
- 50 ml ulei
- 4 buc carnati afumati
- marar, patrunjel verde
Preparare
Varza
se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine
ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si
se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se
stoarce de zeama. Intre timp ceapa se taie solzisori si se pune in ulei
la calit. Ardeiul se taie cubulete si se adauga peste ceapa atunci cand
aceasta incepe sa prinda culoare. Rosiile se dau pe razatoarea mare
pentru a scapa de pielita si a ramane cu un suc de rosii proaspat pe
care il vom adauga in cratita peste ceapa si ardei amestecand sa nu se
prinda.Stoarcem varza bine si o adaugam in cratita amestecand. Dupa
cateva minute adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba. Cand varza
incepe sa se inmoaie adaugam feliutele de carnati si lingurile de bulion
, amestecam si continuam fierberea. Dupa ce a fiert varza si apa a
scazut adaugam verdeturile tocate, sare si piper dupa gust. Mai lasam
cateva minute focul pornit apoi il oprim si acoperim cu un capac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.