Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tochitura moldoveneasca

Retete si gust

Tochitura moldoveneasca

Type:
Felul principal
Numarul de porții:
3 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
1 oră
Gata în:
1 h, 10 m
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

500 g pulpa de porc

300 g carnati afumati (din pacate eu nu i-am avut)

200 g slanina (idem)

3 linguri untura (sau ulei)

1 pahar vin alb sec

4-5 catei usturoi

3 linguri pasta de tomate (optional)

sare,piper,boia de ardei dulce,cimbru,dafin

200 ml apa (sau supa)

200 ml vin sec

mamaliguta

1 ou pentru fiecare

Preparare



Punem untura in ceaun,iar cand s-a incins adaugam slanina daca o avem si pulpa de porc taiata cubulete.Amestecam bine,pana slanina incepe sa se topeasca iar carnea se albeste pe toate partile.

Acum adaugam supa sau apa,sare,piper si condimentele dorite, jumatate din usturoiul tocat marunt, si lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul si incepe sa sfaraie din nou.Acum punem si carnatii ,si 1-2 foi de dafin udate si stoarse pentru a evita arderea lor in uleiul incins.

In acest punct verificam carnea.Daca e destul de patrunsa,trecem la etapa urmatoare,daca nu,mai punem un pahar de apa sau supa si lasam pana la evaporarea completa.

Mai lasam putin si stingem cu un pahar de vin sec de calitate (eu am pus alb) , si punem si restul usturoiului si pentru cine vrea putina culoare si putin sos peste mamaliguta,punem si 3 linguri de pasta de tomate diluata cu putina apa.

Amestecam bine si lasam sa scada acoperind partial cu un capac.

Facem mamaliguta, dupa gustul fiecaruia.Traditia o cere cu o consistenta mai tare.
Pregatim tigaia cu ulei,pentru ochiuri.

Intindem toate farfuriile si trecem la impartit: cu o lingura punem mamaliguta in fiecare farfurie,(sau o punem intr-un castronel uns cu putin ulei si o rasturnam pe farfurie) deasupra ei,in mijloc,punem cate un ochi,abia facut.
In jurul mamaligutei punem carnea,iar in jurul oului branza de burduf,feta sau telemea.Ar fi fost minunati si niste carnaciori, de asta am si dat reteta originala,eu m-am adaptat doar.

Ornam cu o frunzulita de patrunjel si servim cu muraturi si cui ii place,un pahar de vin rosu.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!