Pilaf bulgaresc
|
Pilaf bulgaresc
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
- Calorii:
- 242 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 7 (1 porție)
- SmartPoints:
- 7 (1 porție)
Ingrediente
2 cani orez (Arborio de preferinta, cel cu bob mare si rotund)
4 cani apa fierbinte
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei gras rosu
o ceasca de ulei (150 ml)
sare dupa gust
patrunjel verde
3 rosii mari si coapte
Preparare
Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf.
Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele.
Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim
in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc
pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu
cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.
Adaugam apa fierbinte,
asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe
acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.
Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu
este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si
amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit,
orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund.
cel rotund se lega mai frumos.
Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.
Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim.
Este delicios! o mancare foarte usoara de vara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.