Sarmalute in foi de vita
|
Sarmalute in foi de vita
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 90 min
- Gata în:
- 2 ore
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
500g carne tocata de porc
1 ceapa mare
2 cartofii medii
1 ceasca de orez
4 linguri pasta de tomate
30-40 foi de vita de vie
sare, piper si cimbru
Preparare
Etapa 1
Inainte de a amesteca ingredientele va trebui sa tocati cartofii si
ceapa, la masina de tocat carne. Carnea am cumparat-o deja tocata, insa o
puteti toca si pe ea acasa, daca va este mai usor.
Insa, atentie, carnea trebuie sa aiba si grasime, pentru ca aceasta ofera o aroma deosebita sarmalelor.
Intr-un castron amestecati carnea, cartofii, ceapa, orezul, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper si cimbru dupa gust.
Etapa 2
Spalati si opariti foile de vita. Taiati partea cu codita a frunzei,
pentru ca aceasta este tare, nu va fi buna de mancat si va va incurca
atunci cand trebuie sa rulati sarmalutele.
Etapa 3
Rulati sarmalutele si inchideti-le la capete impingand inauntru foaia
cu degetul. Aranjati-le intr-o oala de lut sau intr-o oala pe care o
puteti pune in cuptor, de preferabil antiaderenta.
Nu aruncati bucatile de frunze care nu va sunt de folos, ci taiati-le marunt si asezati-le intre straturile de sarmalute.
Ungeti fiecare strat cu putina pasta de tomate, adaugati apa astfel
incat sa ajunga la nivelul sarmalelor si coaceti-le in cuptor la foc
mic, acoperite, timp de minim 90 de minute.
Etapa 4
Serviti sarmalutele cu smantana proaspata.
Etapa 5
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.