Manzat glazurat cu miere si morcovi copti
|
Manzat glazurat cu miere
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 10 min
- Gătire:
- 40 min
- Gata în:
- 50 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
6 morcovi, curatati si taiati fasii groase
2 linguri ulei de masline
400 gr felii de manzat
2 catei de usturoi, curatati si feliati
2 lingurite piper negru, macinat mare
50 ml sherry
4 linguri miere
200 ml zeama de supa de pui
Preparare
Incalzeste
cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline,
asezoneaza-i cu sare si piper si da-i la copt 30-40 minute pana cand
s-au inmuiat.
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga 1 lingura
ulei de masline.Prajeste carnea pe ambele parti pana cand s-a rumenit
api scoate-o si pune-o deoparte.Adauga piperul macinat mare si usturoiul
si caleste-le 1 minut apoi adauga 50 ml sherry si amesteca.Adauga apoi
mierea si zeama de supa de pui si lasa sosul sa fiarba 5-10 minute pana
cand devine ca un sirop.Adauga carnea inapoi in tigaie si las-o sa se
gatesca cu sosul inca 5-6 minute, intorcand-o din cand in
cand.Serveste-o cu morcovii copti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.