Ostropel de pui.
|
Ostropel de pui.
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 1 oră
- Gata în:
- 1 h, 30 m
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
* 500 g ciocanele de pui
* 1 ceapa
* 3 catei de usturoi
* foi de dafin,piper,cimbru
* 500 ml suc de rosii
* 1 pahar de vin alb (100 ml)
* patrunjel tocat
* 3 linguri cu ulei
* 2 cutii rosii in bulion
Preparare
Se
spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta.Ceapa se taie
solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete.Uleiul se pune intr-o cratita
la incins.
Carnea de pui se sareaza si se pune sa se
rumeneasca .Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10
minute acoperite.Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie.In uleiul
incins se adauga ceapa,apoi rosiile taiate.Se adauga si sucul de
rosii,un fir de cimbru,piperul si foaia de dafin.
Se pune din
nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade
sosul.Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat.La servire
se pune patrunjel tocat.Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi
asortate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.