Ciulama de ciuperci
|
Ciulama de ciuperci
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 50 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 200-300 g ciupercute proaspete
- 1 ceapa
- 1 lingura de unt (sau ulei)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cu varf de faina
- 400 ml lapte
- 1-2 linguri smantana
- patrunjel si marar verde
- sare, piper
Preparare
Etapa 1
Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata
marunt.Spalam ciupercutele si le taiem felii. Nu le curat de pielita,
chiar nu are rost daca sunt proaspete si fragede.
Etapa 2
Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa. ce frumoase sunt, le-as
manca si crude.Dupa cateva minute adaugam faina si luam de foc. Turnam
cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem
din nou craticioara pe foc la minim.
Etapa 3
Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva
clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.
Etapa 4
Presaram verdeata tocata, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust.Servim calduta cu mamaliga, o bunatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.