Friptura de gasca
|
Friptura de gasca
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 10 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 50 min
- Dificultate:
- Foarte
Ingrediente
- 1 gasca de 2,8 kg
- 1 potocala
- 2 mere mari
- 1 ceapa mare
- 1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran
- 1 lg (lingurita ) scortisoara
- sare .piper
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa mare
- 1 radaciana de telina mica,sau o felie de teli na mare
- aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat
Preparare
Etapa 1
Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din
belsug. Portocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple
gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat
de cami.eu am inchis si cu scobitoare.
Etapa 2
Din morcov,pastarnac,telina si ceapa se face un pat pe tava unsa cu
ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da
la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti
temperatura cuptorului la 180-200.
Etapa 3
Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava-2 1/2
ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste
tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti
s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a
face pielea mai crocanta.
Etapa 4
Dupa implnirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte
din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si
dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un
sos absolut extraordinar !
ușor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.