Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O mancare care e savurata de intreaga familie. Noi oricum iubim pastele, insa aceasta reteta e perfecta pentru acele zile obositoare, cand ai nevoie de ceva eeextra bun.
Paste al forno cu sunca si ciuperci |
Ingrediente
|
400 gr penne |
|
200 gr sunca de pui |
|
250 gr ciuperci |
|
300 ml smantana pentru gatit |
|
500 ml pulpa de rosii/ passata |
|
2 catei usturoi |
|
60 ml ulei masline |
|
1/3 lingurita busuioc |
|
200 gr mozzarella |
|
dupa gust sare/piper |
Mod de preparare
|
Prima data punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare. Adaugam pastele
si le fierbem al dente. Intre timp taiem sunca fasii subtiri. Ciupercile le taiem mai mari, sau dupa preferinte. Intr-o tigaie punem 1
lingura ulei de masline, ciupercile, si le calim pana se inmoaie. Apoi
le dam la o parte. In aceeasi tigaie punem restul de ulei, adaugam
usturoiul razuit fin, lasam doar pana incepe sa se caleasca, adaugam
sosul de rosii, lasam sa fiarba 5 minute, apoi smantana si sarea si
piperul. Stingem focul si dam tigaia la o parte.
|
|
Cand passtele sunt fierte le scurgem si le punem intr-un vas
termorezistent . Adaugam sunca taiata felii, ciupercile si apoi sosul. Amestecam usor, doar cat sa se amestece. Cu lingura de lemn apasam usor
pastele sa intre in sos. Deasupra razuim mozzarella . Le dam la
cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumeneste frumos mozzarella. Servim calde. Pofta buna! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.