Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sunt convinsa ca ati mancat de nenumarate ori cartofi frantuzesti. Este o reteta simpla, pe care toti o facem din cand in cand, cand, din lipsa de timp sau creativitate, nu avem chef sa facem ceva complicat.
Cartofi Frantuzesti cu Sunca si Cascaval |
- 4-5 cartofi mai putin fainosi
- 6-7 oua fierte tari
- 2 oua crude
- 4-5 linguri smantana
- 250 g cascaval ras
- 200-300 g sunca sau alta afumatura
- 1 ceapa medie taiata marunt
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja.Se fierb ouale tari.
Carnea afumata si ceapa taiata marunt se calesc separat, intr-o tigaie, amestecand continuu sa nu se arda.
Se unge cu unt un castron termorezistent.
Se
pune un strat de cartofi taiati felii, un strat de oua tari taiate
felii, un strat de carne cu ceapa, apoi se presara cu branza pe
deasupra.
Se repeta operatia pana se termina ingredientele, de preferinta cartofii sa fie ultimul strat.
Se bat doua oua cu smantana, sare si piper si se toarna peste cartofi.
Se presara restul de cascaval si se coace la 180C in cuptor, pentru 30-40 minte pana cand suprafata devine brun aurie.
Se serveste cald.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.