Aceasta tocanita cu coaste de porc este un fel simplu, taranesc. Ea devine si mai savuroasa daca este preparata si azezonata corect. Carnea pentru tocanita este mai buna daca este prajita un pic inainte.
Tocanita cu coaste de porc |
- 1 kg coaste de porc
- 1 ceapa mare
- 100 g carnati
- 1 ardei rosu
- 100 g suc de rosii
- 2 linguri faina
- 3-4 linguri ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala sub jet de apa rece coastele de porc.
Taie in bucati mai mici coastele de porc si condimenteaza-le cu sare si piper.
Prajeste bucatile de coasta de porc in ulei incins pana cand devin aurii.
Toaca ceapa marunt si taie ardeiul rosu in fasiute.
Caleste ceapa impreuna cu ardeiul.
Intr-o cratita, pune bucatile de coasta prajite, ceapa si ardeiul calite.
Pune o cana de apa si fierbe la foc mic.
Adauga carnatii taiati in cubulete.
In cazul in care este nevoie, completeaza cu apa.
Fierbe pana cand carnea este bine fiarta.
Spre finalul timpului de fierbere adauga sucul de rosii.
Pentru a obtine un sos mai gros, adauga doua linguri de faina si amesteca bine.
Condimenteaza cu sare, piper si cimbru si opreste focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.