Mancare de praz cu masline, reteta delicioasa de mancare, este buna si se face usor, cu ingrediente putine, ieftine, la indemana oricui. Aceasta reteta face parte din categoria retetelor traditionale, originile ei fiiind in zona Olteniei.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru mancare de praz cu masline:
MANCARE DE PRAZ CU MASLINE
3 buc. mari de praz
1 ceapa mare
80-100 ml ulei
200 ml apa
1 morcov subtirel
1 felie ardei gras rosu
3 catei usturoi pisati
150 g masline negre (fara samburi)
1 lingura suc lamiae
sare
piper proaspat macinat
1 frunza dafin
1/2 legatura marar
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie sau oala incapatoare incin gem uleiul si calim ceapa pana devine sticloasa. adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul rosu tocat cuburi mici.
Le lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand din cand in cand.
Intre timp tocam prazul (doar partea alba) in rondele mai groase (1-1.5 cm) si il punem si pe acesta sa se caleasca.
Daca folosim praz subtire
il taiem in bucati de 4-5 cm lungime, nu rondele.
Stingem totul cu sucul de la pulpa de rosii pasata.
Adaugam sare si piper proaspat macinat, frunza de dafin, usturoiul pisat si apa.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba in jur de 15 minute la foc
mediu.
Dupa acest interval adaugam maslinele si mai lasam pe foc 5 minute, dar fara capac.
Iubitorii de mancaruri cu sos mai subtire mai pot adauga 50-100 ml apa in momentul in care se punm maslinele.
Cand mancarea de praz cu masline este gata oprim focul si adaugam mararul tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.