Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor – Se numește așa pentru că nimeni nu scoate un sunet la masă – Pentru această bunătate de rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor

Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor

Ingrediente:

  • 300 g mălai
  • 300 g șuncă afumată de porc
  • 200 g brânză ricotta
  • 200 g brânză telemea
  • 200 ml smântână
  • 1.5 l lapte
  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

1. Tăiem șunca de porc, cubulețe mici. Pe urmă, o călim într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, timp de 5 minute.

2. Punem laptele la fiert. Adăugăm sarea și amestecăm. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm mălaiul. Mixăm bine, cu ajutorul unui tel, până când obținem o compoziție fină și omogenă.

3. După ce am obținut o mămăligă densă, oprim focul și adăugăm smântâna sau iaurtul.

4. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Tapetăm o tavă de copt (diametru 20 cm) cu unt. Turnăm o treime din cantitatea de mămăligă, pe urmă o nivelăm.

6. Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitatea de telemea, dată prin răzătoare, și brânză ricotta.

7. Adăugăm o treime din cantitatea de șuncă.

8. Acoperim cu a 2-a treime din cantitatea de mămăligă. Pe deasupra, adăugăm brânza rămasă și a 2-a treime din cantitatea de șuncă afumată. La final, acoperim cu un ultim strat de mămăligă.

9. Cu ajutorul unei linguri, formăm 4 găuri, în care așezăm ouăle. Pe deasupra, adăugăm șunca rămasă.

10. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Să aveți poftă!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!