Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor – Se numește așa pentru că nimeni nu scoate un sunet la masă – Pentru această bunătate de rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Mămăligă cu brânză și ou, la cuptor |
- 300 g mălai
- 300 g șuncă afumată de porc
- 200 g brânză ricotta
- 200 g brânză telemea
- 200 ml smântână
- 1.5 l lapte
- 4 ouă
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
1. Tăiem șunca de porc, cubulețe mici. Pe urmă, o călim într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, timp de 5 minute.
2. Punem laptele la fiert. Adăugăm sarea și amestecăm. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm mălaiul. Mixăm bine, cu ajutorul unui tel, până când obținem o compoziție fină și omogenă.
3. După ce am obținut o mămăligă densă, oprim focul și adăugăm smântâna sau iaurtul.
4. Amestecăm bine până la omogenizare.
5. Tapetăm o tavă de copt (diametru 20 cm) cu unt. Turnăm o treime din cantitatea de mămăligă, pe urmă o nivelăm.
6. Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitatea de telemea, dată prin răzătoare, și brânză ricotta.
7. Adăugăm o treime din cantitatea de șuncă.
8. Acoperim cu a 2-a treime din cantitatea de mămăligă. Pe deasupra, adăugăm brânza rămasă și a 2-a treime din cantitatea de șuncă afumată. La final, acoperim cu un ultim strat de mămăligă.
9. Cu ajutorul unei linguri, formăm 4 găuri, în care așezăm ouăle. Pe deasupra, adăugăm șunca rămasă.
10. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.