Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Azi facem impreuna varianta mea de Fidea cu lapte – o fidea cu lapte la cuptor, care porneste de la reteta clasica si se transforma intr-o delicioasa Budinca de fidea!
Fidea cu lapte la cuptor |
- 1 litru lapte
- 200g fidea cuiburi cu 8 oua
- 100g zahar tos
- 50g stafide
- 2 linguri zahar brun
- coaja de la o lamaie
- vanilie dupa gust
Mod de preparare
Punem laptele la fiert. Cand incepe sa fiarba, tragem de pe foc. Punem zaharul tos, coaja de lamaie, stafidele, vanilia. Amstecam pana zaharul e topit.
Punem apoi fideaua, cuiburi sau farmitata, in functie de preferinta. Pentru reteta de fidea cu lapte la cuptor, este ok oricum. Amestecam foarte foarte bine si punem din nou la fiert, la foc foarte mic. Fierbem totul 10 minute sau pana avem o consistenta foarte cremoasa.
Mutam fideaua cu lapte intr-o tava sau un vas termorezistent cu dimensiunea de 10x20cm. Pudram cu zahar brun. Dam la cuptor 20-25 minute la 180°C sau pana fideaua este bine legata si zaharul brun este rumenit. Lasam sa se raceasca putin inainte de feliere.
Cu cat sta mai mult si este mai rece, fideaua cu lapte se va felia mai usor. Este la fel de buna si rece, dupa ce a stat cateva zile la frigider, este delicioasa si fierbinte, imediat ce a fost scoasa din cuptor, alaturi de un glob de ingheteta.
Sa va fie de cel mai bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.