Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Fidea cu lapte la cuptor

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Azi facem impreuna varianta mea de Fidea cu lapte – o fidea cu lapte la cuptor, care porneste de la reteta clasica si se transforma intr-o delicioasa Budinca de fidea!

Fidea cu lapte la cuptor

Fidea cu lapte la cuptor

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 200g fidea cuiburi cu 8 oua
  • 100g zahar tos
  • 50g stafide
  • 2 linguri zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie dupa gust

Mod de preparare

Punem laptele la fiert. Cand incepe sa fiarba, tragem de pe foc. Punem zaharul tos, coaja de lamaie, stafidele, vanilia. Amstecam pana zaharul e topit.

Punem apoi fideaua, cuiburi sau farmitata, in functie de preferinta. Pentru reteta de fidea cu lapte la cuptor, este ok oricum. Amestecam foarte foarte bine si punem din nou la fiert, la foc foarte mic. Fierbem totul 10 minute sau pana avem o consistenta foarte cremoasa.

Mutam fideaua cu lapte intr-o tava sau un vas termorezistent cu dimensiunea de 10x20cm. Pudram cu zahar brun. Dam la cuptor 20-25 minute la 180°C sau pana fideaua este bine legata si zaharul brun este rumenit. Lasam sa se raceasca putin inainte de feliere.

Cu cat sta mai mult si este mai rece, fideaua cu lapte se va felia mai usor. Este la fel de buna si rece, dupa ce a stat cateva zile la frigider, este delicioasa si fierbinte, imediat ce a fost scoasa din cuptor, alaturi de un glob de ingheteta.

Sa va fie de cel mai bine!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!