Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Clatite cu rata Peking

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Mult timp am dat tarcoale delicatesei numita Rata Peking! Oricum ar fi preparata rata Peking, cert e ca aceasta se mananca tocata in bucati mici si infasurata in clatite, alaturi de legume bastonase si un sos chinezesc. Simplu, ce mai!
Clatite cu rata Peking

Clatite cu rata Peking

Ingrediente:
  • 1 piept rata cu piele
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de susan

Pentru sosul peking:

  • 1 1/2 linguri sos de rosii
  • 1 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 lingurita sos pentru wok (optional)
  • 1/2 lingurita sos de prune (sau 1/4 lingurita magiun)
  • 1/2 lingurita sos de chili iute
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat ras (cca 1 cm)
  • 1/2 lingurita condimente pentru wok (optional)
  • 1 1/2 lingurita zahar brut
  • 1 praf cinci condimente chinezesti (optional; contin: anason stelat, seminte de fenicul, scortisoara, cuisoare, piper Sichuan prajite si macinate separat, apoi amestecate)
  • 1 lingura de apa plata

Pentru clatite:

  • 125 grame faina alba de grau
  • 1 ou
  • 30 grame unt topit (82% grasime–se poate inlocui cu ulei)
  • 1 praf sare
  • 1 cana lapte

Legumele:

  • 2 castraveti cornison mai mari
  • 1 legatura ceapa verde

Mod de preparare:

Se spala pieptul de rata, se sterge cu prosopul de hartie, se sareaza si se pipereaza.

 Se ung cu 1 lingura ulei de susan.

Se incinge restul de ulei de susan in wok, dupa care se prajeste pieptul de rata cateva minute (foc iute), pana se rumeneste frumos.

 Se transfera pieptul de pui intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit.

Se coace pieptul de rata, cu pielea in sus la foc mediu spre iute, avand grija sa se scurga mereu grasimea lasata de carne (200-230 grade, cca 20 minute supravegheata foarte atent). Acest procedeu asigura obtinerea pielii crocante.

 In acest timp se prepara clatitele, in mod obisnuit, apoi se pastreaza calde.

Se scoate pieptul de rata din cuptor, se lasa 5 minute la racorit, dupa care se taie fasiute, cu tot cu piele. se pastreaza la cald.

 Se spala legumele si se taie bastonase, de marimi egale cu cu fasiile de carne.

Se prepara sosul Peking, prin amestecarea rapida a tuturor ingredientelor mentionate in lista de ingrediente.

 Se trece la montarea clatitelor: in foile de clatite subtiri se aseaza fasiile de carne, se intercaleaza cu legume betisoare si putin sos.

Se ruleaza clatitele si se servesc imediat, alaturi de sosul ramas si asezat intr-un bol micut, adus la masa separat. 

Clatitele cu rata Peking se mananca simplu, cu mana.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!