Clatite cu rata Peking |
- 1 piept rata cu piele
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri ulei de susan
Pentru sosul peking:
- 1 1/2 linguri sos de rosii
- 1
lingurita coaja de portocale rasa
- 1 lingurita sos pentru wok (optional)
- 1/2 lingurita sos de prune (sau 1/4 lingurita magiun)
- 1/2
lingurita sos de chili iute
- 1 bucatica de ghimbir proaspat ras (cca 1 cm)
- 1/2 lingurita condimente pentru wok (optional)
- 1 1/2 lingurita zahar brut
- 1 praf cinci condimente chinezesti (optional; contin: anason stelat, seminte de fenicul, scortisoara, cuisoare, piper Sichuan prajite si macinate separat, apoi amestecate)
- 1 lingura de apa plata
Pentru clatite:
- 125 grame faina alba de grau
- 1 ou
- 30 grame unt topit (82% grasime–se poate inlocui cu ulei)
- 1 praf sare
- 1 cana lapte
Legumele:
- 2 castraveti cornison mai mari
- 1 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Se spala pieptul de rata, se sterge cu prosopul de hartie, se sareaza si se pipereaza.Se ung cu 1 lingura ulei de susan.
Se incinge restul de ulei de susan in wok, dupa care se prajeste pieptul de rata cateva minute (foc iute), pana se rumeneste frumos.Se transfera pieptul de pui intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit.
Se coace pieptul de rata, cu pielea in sus la foc mediu spre iute, avand grija sa se scurga mereu grasimea lasata de carne (200-230 grade, cca 20 minute supravegheata foarte atent). Acest procedeu asigura obtinerea pielii crocante.In acest timp se prepara clatitele, in mod obisnuit, apoi se pastreaza calde.
Se scoate pieptul de rata din cuptor, se lasa 5 minute la racorit, dupa care se taie fasiute, cu tot cu piele. se pastreaza la cald.Se spala legumele si se taie bastonase, de marimi egale cu cu fasiile de carne.
Se prepara sosul Peking, prin amestecarea rapida a tuturor ingredientelor mentionate in lista de ingrediente.Se trece la montarea clatitelor: in foile de clatite subtiri se aseaza fasiile de carne, se intercaleaza cu legume betisoare si putin sos.
Se ruleaza clatitele si se servesc imediat, alaturi de sosul ramas si asezat intr-un bol micut, adus la masa separat.
Clatitele cu rata Peking se mananca simplu, cu mana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.