Astazi avem tarta cu ciuperci si cascaval, una rapida si delicoasa, preferata noastra. Aluatul nu trebuie sa stea la rece ca unul obisnuit pentru ca este facut cu ulei si nu cu unt, nu trebuie copt inainte si in maxim o ora avem deja tarta coapta si tocmai buna de savurat
Tarta cu ciuperci si cascaval |
Aluat:
- 375 g faina
- 150 ml apa calda
- 150 ml ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 si 1/2 lingurita praf de copt
Umplutura:
- 3 oua
- 250 g ciuperci din conserva (sau 500 g proasptete )
- 200 g crema de branza (tip Philadelphia)
- 150 g cascaval
- o ceapa mica
- sare si piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Prima data preparam aluatul.
Intr-un bol punem faina, sarea, uleiul si praful de copt, apoi turnam apa cada si amestecam pentru omogenizarea ingredientelor.
Framantam un picut aluatul cu mana si apoi il intindem intr-o tava de 30 de cm diametru.
Este un aluat ciudat, uleios care pare sa se exfolieze dar asa trebuie sa fie, nu va ingrijorati, il intindeti cu mana direct in tava .
Intr-un bol punem crema de branza, cascavalul ras, ceapa tocata fin, ouale, sare, piper, patrunjel si ciupercile din conserva.
Daca folositi ciuperci proaspete, curatati-le si tocati-le, apoi caliti-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline, pana scade tot lichidul.
Amestecati bine compozitia de umputura si puneti-o in tava peste aluat.
Coaceti tarta 45-50 de minute la 180 °C, pana se rumeneste usor deasupra.
Tarta cu ciuperci si cascaval poate fi mancata calda, alaturi de salata preferata dar si rece este la fel de delicoasa.
Spor la treaba si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.