O supa simpla, foarte gustoasa si deosebita de ciorbele si supele standard. Este o improvizatie foarte reusita, sunt sigura ca va fi una dintre supele preferate, dupa ce o veti incerca.
Supa de pui cu cascaval si ciuperci |
Mod de preparare
Spalati pieptul de pui, il puneti intr-o cratita cu 2 l de apa la fiert.
Cand incepe sa fiarba, strangeti spuma, taiati o ceapa mica marunt, adaugati frunza de dafin.
Faceti focul mic cand incepe sa fiarba, si lasati 30-40 de min.
Pana fierbe carnea, curatati si spalati ciupercile.
Apoi la taiati marunt.
Le lasati cu putin ulei intr-o tigaie sa se caleasca.
Amestecati din cand in cand, iar cand se rumenesc usor stingeti focul.
Fierbeti 5-7 min ouale de prepelita, le raciti cu apa rece si le curatati de coaja.
Dupa 30-40 de min, dupa ce fierbe carnea, o scoateti din supa, o racoriti putin si o taiati bucatele mici.
In supa de carne adaugati ciupercile calite, carnea maruntita.
Cascavalul taiati bucatele mici
Adaugati cascavalul in supa, amestecati continuu pana nu se dizolva, supa se face alba.
Daca cascavalul este moale se dizolva mai repede si mai bine.
Daca folositi unul clasic, posibil sa nu se dizolve complet.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Taiati patrunjelul si o ceapa mica marunt.
Adaugati-le in supa si stingeti focul imediat.
Lasati 20-30 de min supa sa se patrunda.
Supa o serviti cu ouale de prepelita in fiecare farfurie, numarul lor variaza dupa preferinta.
Ouale sunt foarte sanatoase si "innobileaza" supa.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.