Cu mămăliga îți poți folosi imaginația liber și tot poți găti ceva delicios. Dacă te-ai săturat de clasica mămăligă cu brânză și smântână, încearc-o pe cea în pături. Succesul este garantat!
Rețetă de mămăligă în pături |
350 g șuncă (curcan sau porc)
200 g spanac fiert și mărunțit
500 g mămăligă
6 linguri smântână
10 roșioare cherry
200 g mozzarella
Sare și piper după gust
Parmezan (opțional) sau altă brânză rasă
MOD DE PREPARARE
După ce fierbi spanacul și s-a scurs complet, mărunțește-l bine (manual sau cu robotul).
Taie șunca în bucățele mici și amestecă într-un castron cu spanacul, apoi adaugă smântâna și asezonează după gust.
Separat, fă o mămăligă mai tare, apoi las-o un pic la răcit.
Într-o tavă medie cu pereții mai înalți, unsă cu ulei, întinde jumătate de mămăligă.
Apoi pe deasupra întinde compoziția din spanac și șuncă.
Acoperă la final cu restul de mămăliguță.
Pe deasupra pune roșioarele cherry tăiate pe jumătate.
Presărează mozarella rasă.
Nivelează și dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
Servește cu brânză rasă pe deasupra.
Alternativ poți servi și cu ou prăjit, cu gălbenușul moale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.