Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Este o mâncare foarte apreciată în bucătăria românească. Poate fi servită cu pâine de casă sau chiar cu mămăliguță.
PUI CU SMANTANA SI CIUPERCI |
4 pulpe pui
1 ceapa mare
300 g smantana de gatit
4-5 ciuperci mari proaspete
2 linguri (rase) faina
ulei pentru prajit
sare
piper
marar sau patrunjel proaspat
MOD DE PREPARARE:
Calim ciupercile, puiul si ceapa separat in ulei, apoi le punem pe toate in tigaie (fara uleiul in care le-am calit), lasandu-le sa se raceasca putin.
Trebuie sa avem grija ca ceapa sa fie calita pana se inmoaie bine, altfel nu va avea gust bun in mancare.
Ceapa se poate cali in tigaia am care am calit puiul, dupa ce acesta eset gata.
Intr-un vas amestecam 2 linguri smantana cu 2 linguri faina, apoi omogenizam cu restul de smantana.
Turnam smantana peste pui si fierbem pret de cateva minute, pana se ingroasa putin sosul.
Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Luam de pe foc, presaram cateva fire de marar sau patrunjel proaspat si servim cu mamaliga fierbinte.
Simplu si bun!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.