Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Daca vrei un aperitiv gustos, sanatos, usor de preparat si, in plus, de post, salata de icre de migdale este exact reteta pe care o cauti. O poti consuma ca aperitiv sau pe post de gustare, pe felii de paine fara gluten, pe feliute de ardei sau rondele de castravete verde.
Salata de icre de migdale |
Ingrediente
- 5 linguri migdale crude
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita mustar
- 1 cana ulei de masline
- 1/2 cana lapte vegetal
- 1 ceapa
- 4-5 felii paine alba
- sare, dupa gust
- pesmet, daca este cazul
Mod de preparare
Se lasa migdalele la hidratat in putina apa, peste noapte, pentru a-si elibera complet substantele nutritive.
Scurgi migdalele de lichid, le decojesti de pielita si le macini in rasnita de cafea.
Inmoi painea in apa rece, apoi o storci bine.
Pui in blender migdalele macinate, mustarul, bautura vegetala, painea alba, sarea si zeama de lamaie, apoi le amesteci bine.
Dupa ce ingredientele au fost amestecate, adaugi treptat uleiul, ca la o maioneza, adica treptat, amestecand in mod continuu.
In cazul in care, dupa adaugarea canii de ulei, compozitia se dovedeste a fi prea subtire, mai adaugi cu lingurita putin pesmet.
Consistenta ideala este aceea a unei paste tartinabile care sa se
intinda cu usurinta pe felii de paine sau legume, fara a se scurge.
La final, tai ceapa marunt si o inglobezi in preparat.
Poti orna cu felii de lamaie, masline sau frunze de patrunjel verde
Pofta buna!
Observatii .
- In salata de icre de migdale puteti integra ca bautura vegetala
urmatoarele: bautura din soia, de cocos, bautura de orez sau chiar de
migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.