Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiftelute din seminte de floarea soarelui la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta de chiftelute la cuptor din seminte de floarea soarelui reinventeaza preparatul clasic, cel cu carne, dandu-i valente noi si un plus major de sanatate datorita ingredientelor folosite. Nu te teme sa inovezi in bucatarie! Combinatia de seminte de floarea soarelui, orez brun si faina de ovaz iti vor oferi doza esentiala de fibre, usturoiul si busuiocul vor aroma fiecare inghititura, asta in conditiile in care grasimile nesanatoase lipsesc cu desavarsire, intrucat preparatul tau nu se prajeste.

Chiftelute din seminte de floarea soarelui la cuptor

Chiftelute din seminte de floarea soarelui la cuptor

Ingrediente 

  • 1/2 cana seminte de floarea soarelui
  • 1 cana apa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa de marime medie, tocata marunt
  • 1 lingurita amestec de legume uscate
  • 3 cani orez brun, fiert
  • 1/2 cana faina de ovaz
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 1/2 lingurita busuioc
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Primele 5 ingrediente, adica semintele de floarea soarelui, apa, usturoiul, ceapa si amestecul de legume uscate se pun in blender si se mixeaza bine.

Crema rezultata se amesteca pana la omogenizarea completa cu restul ingredientelor: orezul brun, faina de ovaz, fulgii de drojdie inactiva si busuiocul. In acest moment pasta va deveni ceva mai consistenta si se va putea modela.

Se modeleaza cu mana chiftelutele in marimea dorita si se coc la foc mediu, circa 25-30 de minute, intr-o tava unsa cu putin ulei de masline sau tapetata cu hartie de copt.

Pofta buna!

Observatii 

  • Sunt delicioase si sanatoase, putandu-se servi impreuna cu un piure, legume aburite sau cu tocanita de fasole.
 
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!