Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piftie de stiuca umpluta

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.htm   

Stiuca este un peste rapitor, extrem de lacom, care mananca tot puietul altor pesti. De aceea, in crescatorii, va fi separat de alte specii de pesti. Are o carne fada, tare, cu un gust specific, usor de mal, care nu este agreat de oricine. Iar daca nu este gatita bine, carnea de stiuca va fi tare si cu gust neplacut. Este extrem de indicata in diete, pentru ca nu are deloc grasime.

Piftie de stiuca umpluta
Piftie de stiuca umpluta

 Ingrediente

Pentru o stiuca de 1-1,2 kg

-2 cepe

-1 ardei gras

-1 morcov

-1 felie de cozonac simplu, fara cacao sau rahat, cam de 3 degete

-1 ou

-1 catel de usturoi

-sare

-piper

Mod de preparare

Se pregateste pestele pentru umplut. 

Capul si oasele de la sira spinarii se pun la fiert cu 1 ceapa, morcov, ardei gras, se face o supa concentrata, fiarta la foc mic. 

Se aduna spuma des. 

Se strecoara pintr-o panza deasa, sa ramana zeama limpede.

Se toaca prin masina de tocat ceapa, carnea pestelui, felia de cozonac muiata in lapte. 

Se adauga oul si condimentele, se amesteca bine. 

Se umple pestele, se prinde capatul cu scobitori sau se coase. 

Se pune in tava sau cratita, se rastoarna zeama si se fierbe la foc mic pana cand stiuca este bine patrunsa.

Se scoate, se aseaza intr-un castron sau platou adanc, se toarna zeama in care a fiert (strecurata prin panza deasa) si se da la rece. 

Se va inchega. 

Ideal este sa fie un vas lung. 

Se poate decora cu felii de legume fierte, verdeata, felii de lamaie.

Stiuca umpluta e minunata, daca este bine condimentata. 

Are nevoie de arome care sa balanseze gustul fad, usor malos.

Pofta Buna!

l  
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!