Bucătăria franceză se numără printre “reginele” gastronomiei mondiale, ea oferind gurmanzilor de pretutindeni preparate rafinate, aromate și savuroase.
MUȘCHI FRANȚUZESC CU PIPER |
2 bucăți de 250 gr. de mușchi de vită cu grosimea de 2, 5 cm
1 lingură ulei
1 lingură piper verde pisat (NU măcinat)
½ linguriță sare
Pentru sos:
80 ml supă de carne de vită fără sare
50 ml coniac
80 gr. smântână groasă
MOD DE PREPARARE:
Amestecă piperul cu sarea și presară uniform pe ambele părți ale mușchiului.
Pune pe foc o tigaie și încinge uleiul.
Pune carnea în tigaie și prăjește-o la foc mediu timp de 12 sau 15 minute pentru a obține o carne medium rare, respectiv medium.
Întoarce-o de pe o parte pe alta înainte de a o scoate din tigaie.
Învelește bucățile de carne în folie de aluminiu pentru a le păstra calde.
Adaugă supa de carne în tigaie și ține-o pe foc timp de 2 minute amestecând până când bucățile de rumeneală de pe fundul tigăii se desprind.
Adaugă coniacul și fierbe timp de 3 minute la foc potrivit.
Adaugă smântâna și dă focul mai tare.
Gătește timp de 10 minute sau până când sosul se îngroașă puțin, amestecând des.
Adaugă sosul peste carnea scoasă din folia de aluminiu.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.