Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Crullers – churros franțuzești

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Crullers (din olandeză – krullen = a se ondula) sunt produse de patiserie cu origini franțuzești, asemănătoare cu churros.

Crullers sunt mult mai fragede decât churros și sunt acoperite de glazură.

Crullers – churros franțuzești

Crullers – churros franțuzești

Ingrediente

  • 125 ml lapte
  • coaja unei portocale
  • 25 g zahăr
  • 50 g unt
  • 75 g făină
  • 1 ou
  • 1 albuș de ou
  • 1 praf de sare
  • 500 ml ulei pentru prăjit
Pentru glazură:
  • 50 g zahăr pudră
  • 25 g miere
  • 1 lingură apă

Mod De Preparare

Laptele și coaja de portocală se încălzesc într-o cratiță (nu se aduce la fierbere).

Când laptele e cald se adaugă zahărul și se amestecă.

Când zahărul s-a topit se adaugă untul tăiat cuburi. Se amestecă până la topirea acestuia.

Se îndepărtează coaja de portocală.

Făina și sarea se adaugă peste laptele fierbinte. Se dă focul la mic. Se amestecă până ce aluatul format începe să se desprindă de pereții cratiței și se formează o bilă.

Se ia cratița de pe foc. Aluatul pentru crullers se transferă într-un castron. Se bate oul și se adaugă peste aluat. Se amestecă.

Albușul se incorporează și el în aluat.

Aluatul se transferă într-un poș cu vârf stelat.

O foaie de copt se taie în pătrate de 10×10 cm. Cu ajutorul unui pahar și a unui creion se trasează cercuri cu diametrul de aproximativ 8 cm pe fiecare pătrat.

Cu ajutorul poșului se trasează, cu aluat, cercuri respectând forma trasată anterior pe fiecare pătrat.

Uleiul se încălzește într-o cratiță sau tuci. Când s-a încins se adaugă fiecare pătrat de hârtie de copt cu aluat. Hârtiile se îndepărtează la scurt timp cu ajutorul unor clești de bucătărie. Nu se înghesuie mai mult de 2-3 crullers.

Crullers se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până de vin aurii. Se transferă apoi pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Separat se face glazura: se amestecă zahărul, mierea și lingura de apă. Se amestecă bine.

Fiecare cruller fierbinte se unge cu glazură.

Se servesc imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!