Crullers (din olandeză – krullen = a se ondula) sunt produse de patiserie cu origini franțuzești, asemănătoare cu churros.
Crullers sunt mult mai fragede decât churros și sunt acoperite de glazură.
Crullers – churros franțuzești |
- 125 ml lapte
- coaja unei portocale
- 25 g zahăr
- 50 g unt
- 75 g făină
- 1 ou
- 1 albuș de ou
- 1 praf de sare
- 500 ml ulei pentru prăjit
Pentru glazură:
- 50 g zahăr pudră
- 25 g miere
- 1 lingură apă
Mod De Preparare
Laptele și coaja de portocală se încălzesc într-o cratiță (nu se aduce la fierbere).Când laptele e cald se adaugă zahărul și se amestecă.
Când zahărul s-a topit se adaugă untul tăiat cuburi. Se amestecă până la topirea acestuia.Se îndepărtează coaja de portocală.
Făina și sarea se adaugă peste laptele fierbinte. Se dă focul la mic. Se amestecă până ce aluatul format începe să se desprindă de pereții cratiței și se formează o bilă.Se ia cratița de pe foc. Aluatul pentru crullers se transferă într-un castron. Se bate oul și se adaugă peste aluat. Se amestecă.
Albușul se incorporează și el în aluat.Aluatul se transferă într-un poș cu vârf stelat.
O foaie de copt se taie în pătrate de 10×10 cm. Cu ajutorul unui pahar și a unui creion se trasează cercuri cu diametrul de aproximativ 8 cm pe fiecare pătrat.Cu ajutorul poșului se trasează, cu aluat, cercuri respectând forma trasată anterior pe fiecare pătrat.
Uleiul se încălzește într-o cratiță sau tuci. Când s-a încins se adaugă fiecare pătrat de hârtie de copt cu aluat. Hârtiile se îndepărtează la scurt timp cu ajutorul unor clești de bucătărie. Nu se înghesuie mai mult de 2-3 crullers.Crullers se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până de vin aurii. Se transferă apoi pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Separat se face glazura: se amestecă zahărul, mierea și lingura de apă. Se amestecă bine.Fiecare cruller fierbinte se unge cu glazură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.