Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ciorba de gulii este un antreu minunat pentru o cină elegantă. Este o ciorbă foarte gustoasă, care datorită conţinutului bogat în vitamine, este cu deosebire apreciată atât la sfârşitul verii când guliile sunt tinere şi crude, cât şi toamna târziu sau pe timpul iernii.
Ciorba ardeleneasca de gulii |
- 2 gulii mari
- 2 morcovi
- 2 radacina patrunjel
- 2 fire ceapa verde
- 1 ou
- 2 linguri faina( cu varf)
- smantana
- bors(optional)
- patrunjel verde
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.
Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina.
Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba.
Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.
La servire adaugam smantana in farfurie.
Ciorba se serveste cu ardei iute.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.