Saramura de pastrav cu mamaliguta calda este una din mancarurile mele preferate.
Saramura din pastrav, poate fi pregatita si in zilele de post cu dezlegare la peste.
Daca nu ati pregatit pana acum saramura de pastrav, va recomand sa o incercati !
Saramura de pastrav |
2 pastravi proaspeti
o cutie rosii in suc de rosii
2 ardei capia copti
4-5 catei de usturoi
o crenguta de cimbru
o lingurita de zahar
sare
piper
ulei de masline
1 lingura cu otet de mere
patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Pastravii curatati si spalati se usuca cu un prosop de hartie apoi se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline.
Se frig pe gratarul incins cateva minute pe fiecare parte.
Pentru saramura punem la fiert cam 400 ml apa, adaugam sare dupa gust,
2-3 linguri ulei de masline, rosiile din conserva tocate marunt, ardeii
tocati, crenguta de cimbru, zaharul si otetul.
Fierbem la foc potrivit cam 10 min iar spre final adaugam si usturoiul pisat.
Punem pestele intr-un vas de ceramica sau o caserola de plastic, turnam
peste el saramura fierbinte, presaram din abundenta patrunjel tocat,
acoperim si lasam sa stea cam 15 min.
Sfat:
- se mananca neaparat cu mamaliguta calda;
- daca nu aveti pastrav puteti folosi crap sau alt peste proaspat fara prea multe oase;
- pestele trebuie neaparat fript la gratar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.