Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O
reteta simpla, dar cu o savoare aparte, bucati subtiri de carne, in
cazul meu de pui, sos delicios de ciuperci cu o aroma subtila de
usturoi, patrunjel verde pentru un plus de prospetime, un fel de
mancare ce cu siguranta va fi pe gustul intregii familii. Noi am avut
drept garnitura piure de cartofi. |
Escalop de pui cu ciuperci
|
Ingrediente:
1 piept pui (cca 500 gr)
500 gr ciuperci
2 linguri sos rosii
100 ml vin alb
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper
Mod de preparare:
Batem feliile de piept cu ciocanul de snitele apoi le dam prin faina. Le prajim usor in tigaie, cu doua linguri de ulei.
Scoatem pieptul deoparte si il
pastram la cald. Adaugam ciupercile si le lasam pana incep sa se
inmoaie. La final adaugam usturoiul pisat si lasam cat sa isi elibereze
aroma. Daca folositi ciuperci la conserva le adaugati direct peste
pieptul de pui fiindca acelea se fac mai repede.
Adaugam vinul si le dam in cateva clocote.
Cand ciupercile sunt gata adaugam
in tigaie pieptul de pui si sosul de rosii. Daca este cazul mai adaugam
putina apa (apa pe care o adaugam sa fie fierbinte). Asezonam cu sare si
piper si lasam pe foc pana ce incepe sa scada, capatand consistenta
unui sos.
Adaugam patrunjel verde si il servim alaturi de piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.