Vită Stroganoff |
1 linguriţă ulei
1 linguriţă unt
1 ceapă tăiată subţire
250 g ciuperci, feliate
500 g carne de vită, tăiată în fâşii
¼ cană coniac
sare
piper
1/2 cană supă de vită
1 frunză de dafin
1 linguriţă boabe muştare
1 cană smântână
1 legătură pătrunjel, tocat
Mod de preparare
Încingi uleiul şi untul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi ciupercile la foc mic, 7-10 minute.
Scoţi din tigaie şi adaugi în acelaşi vas bucăţile de carne şi le laşi pe foc iute 3-5 minute.
Adaugi coniacul şi laşi în continuare pe foc până când se elimină alcoolul, adaugi supa, mustarul, frunza de dafin, sare şi piper după gust.
Cureţi cu o spatulă fundul tigăii, pentru că toate acele bucăţi maronii vor da savoare sosului.
Repui ceapa şi ciupercile în vas şi laşi pe foc 3 minute până când compoziţia bolboroseşte.
Adaugi smântâna şi pătrunjelul şi opreşti focul.
Poţi servi cu piure de cartofi, orez sau paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.