Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Da stiu, e post o sa spuneti, dar
mai sunt si pacatosii ca mine care se rasfata in weekend, asa ca cei ce
postesc ii voi ruga sa ignore tochitura.Tochitura in cuib de mamaliga
1/2 kg poala de porc fara os
300 gr branza de oi framantata
100 gr unt
2 oua
2 linguri ulei de masline
malai
sare, piper
Mod de preparare:
Punem carnea pe grill si o lasam pana se rumeneste pe ambele parti. O dam deoparte si o pastram la cald.
Pregatim o mamaliga care nu trebuie sa fie nici moale dar nici foarte vartoasa si o rasturnam intr-un vas.
Adaugam untul taiat cubulete.
Adaugam si jumatate din cantitatea de branza si framantam bine pana se omogenizeaza toata compozitia.
Taiem carnea cunulete mici.
Impartim mamaliga in doua si cu ajutorul mainii formam un cerc din mamaliga pe un fund. Punem in mijloc cubuletele de carne.
Tragem marginile
peste carne si modelam in asa fel incat carnea sa ramana in interior.
Ungem grill-ul cu ulei de masline il lasam sa sa incinga si punem
cuiburile de mamaliga.
Le lasam pana devin usor rumene deasupra, presaram pe fiecare restul de branza si facem in mijloc cate un cuib.
Spargem cate un ou in cuibul format.
Se serveste calda, eventual alaturi de niste muraturi si o cana de vin.
Si daca va raman cateva linguri de mamaliga va recomand un aperitiv delicios, crema fina de branza amestecata cu sare, piper alb si chives taiat fin pe rondele de mamaliga. simplu, rapid, delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.