Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Conopida in stil chinezesc, cu garnitura de orez

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Pentru prima data am reusit sa ma imprietenesc cu conopida. Am servit-o alaturi de un orez cu legume si ca sa fie treaba treaba am plusat cu niste sos chilli! Asadar o reteta pe care insist sa o incercati. Poate fi si o minunata reteta.

Conopida in stil chinezesc, cu garnitura de orez

Conopida in stil chinezesc, cu garnitura de orez

Ingrediente:

1 conopida mare
200 ml apa
un praf ghimbir
2 linguri faina
2 linguri amidon
3-4 linguri sos soia
2 linguri sos worchester
250 gr orez basmati
ulei de orez pentru prajit

Mod de preparare:

Fierbem orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.

Desfacem conopida bucati si o spalam.

Punem conopida intr-un vas, o acoperim cu apa, adaugam putina sare si o fierbem circa 10 minute, doar cat sa se inmoaie putin.

Cat fierbe conoida scurgem orezul de excesul de apa, il punem intr-un vas si adaugam  ceapa si ardeiul tocate marunt.

 Intr-un castron punem apa, sosul de soia, sosul worchester, faina, amidonul si le amestecam pana obtinem un aluat putin mai gros ca cel de clatite. Scurgem conopida si o trecem prin aluat.

Intr-o tigaie turnam uleiul de orez.

Cand uleiul de orez este bine incins punem conopida data prin aluat.  Daca doriti in acest moment puteti presara susan deasupra. 
 
Fiindca nu mai folosisem pana acum ulei de orez am fost foarte curioasa sa vad cum se comporta, mi-a placut foarte mult, nu scoate nici fum, nici nu miroase, e ideal pentru prajit!

Prajim rapid  pe toate partile pana se rumeneste frumos.

Asezam orezul pe un platou si conopida deasupra. 
 
Noi am plusat din abundenta cu sweet chilli souce.
 
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!