Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vegan Orez deosebit cu legume

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Orezul cu legume preparat după această rețetă este incredibil de gustos și sățios. Datorită unei cantități mari de legume și condimente, mâncarea este foarte aromată și suculentă. Orezul este prăjit în ulei de condimente, de aceea este îmbibat cu toate aromele. Rețeta este foarte simplă, ușoară și rapidă. Orezul cu legume este potrivit pentru vegetarieni și persoanele care țin post.

Vegan Orez deosebit cu legume

Orez deosebit cu legume

INGREDIENTE

-1 pahar de orez

-2 cepe

-2 morcovi medii

-1 ardei gras

-1/2 dovlecel

-3 căței de usturoi

-2 pahare de apă fierbinte

-3 linguri de ulei rafinat de floarea soarelui

-sare și condimente după gust (am folosit piper negru măcinat, ardei roșu iute și amestec de condimente)

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați morcovii, spălați-i și dați-i prin răzătoarea mare.

2. Tăiați cățeii de usturoi de-a lungul în felii subțiri.

3. Spălați ardeiul gras și curățați-l de semințe și peduncul, tăiați-l cubulețe.

4. Curățați cepele de coajă și tăiați-le cât mai mărunt.

5. Spălați dovlecelul și tăiați-l cubulețe medii. Dacă dovlecelul este tânăr, atunci nu trebuie să-l curățați de coajă și semințe.

6. Puteți înlocui dovlecelul și ardeiul gras cu alte legume preferate.

7. Turnați 2 linguri de ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți ceapa până se va rumeni ușor.

8. Apoi adăugați morcovii și prăjiți-i timp de aproximativ 3 minute până se vor înmuia.

9. Adăugați ardeiul gras, iar după 30 de secunde adăugați dovlecelul și usturoiul.

10. Amestecați toate ingredientele, gătiți timp de un minut și opriți focul.

11. Turnați 3 linguri de ulei rafinat într-o tigaie, încălziți-l, puneți toate condimentele și prăjiți-le timp de un minut.

12. Puneți orezul spălat (scurs de excesul de lichid) în uleiul cu condimente.

13. Amestecați bine și prăjiți orezul cu condimente timp de 2-3 minute. În acest timp orezul va absorbi toate aromele condimentelor.

14. Apoi puneți toate legumele în tigaia cu orez.

15. Nivelați orezul și presați-l un pic.

16. Presărați o linguriță de sare într-un pahar de apă fierbinte, amestecați și turnați apa în orez. Apoi turnați încă un pahar de apă fierbinte, acoperiți tigaia cu capac și reduceți focul.

17. Gătiți orezul timp de 20-25 de minute până va fi gata.

18. Puneți orezul în farfurii și serviți-l la masă.

Mesteru'' , vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!