Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Kartopffel-Eintopf

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Această tocană colorată ne face să trecem prin zilele reci: ciupercile, cartofii, prazul, ardei ​​​​și maslinele se armonizează perfect între ele si nu uitam, nucsoare.

Kartopffel-Eintopf
Kartopffel-Eintopf

Ingrediente:

  • 1kg cartofi,
  • 1 fir de praz (folositi numai partea verde),
  • 200 g masline,
  • 200 g ciuperci,
  • 1 ardei rosu,
  • o legatura de marar,
  • o lingura bulion,
  • 2 catei de usturoi,
  • jumatate lingurita nucsoara,
  • sare,
  • piper,
  • 100 ml ulei.

    Mod de preparare:

    Se curata cartofii,se taie felii rotunde, mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.
     
    Se fierb pana intra furculita in iei, apoi se scurg de apa.
     
    Curatam prazul si spalam bine fiecare frunza in interior si lateral pentru a nu avea surpriza sa ne trezim cu pamantul intre dinti.
     
    Tocam ardeiul si prazul bucati mai mari, pentru ca specific preparatelor germane, tocana nu trebuie sa arate ca tocana romaneasca.
     
    Fiecare leguma, are locul ei bine stabilit si la aspect, nu numai gustativ.
     
    Punem uleiul la incins cu restul legumelor si le imprietenim bine, apoi punem si maslinele si stingem cu o cana de apa.
     
    Acoperim cu un capac, reducem focul si lasam cam 10 minute.
     
    Adaugam si cartofii, bulionul, sare, piper, nucsoara si dam la cuptor pentru 15 minute.
     
    Nu trebuie sa fie o tocana zemoasa.
     
    Legumele raman intregi, cu forma .
     
     Despre nucsoare:
     
    Nucsoara a ajuns pe pietele europene abia in secolul al XI-lea, fiind adusa de negustorii arabi.
     
    La inceput a fost folosita la aromatizarea berii.
     
    Cei mai mari consumatori de nucsoara sunt olandezii si germanii, care utilizeaza condimentul la prepararea verzei, cartofilor, supelor, tocanelor si a sosurilor.
     
    Nucsoara este aroma de baza a preparatului.
     
     Despre gust:
     
    Nu pot sa va spun ce aroma si miros este in bucataria dumneavoastra cand veti gatii aceasta tocana in vas (topf), cum este numita de nemti.
     
    Se poate gati si cu carne, dar deja numele ei v-a fii altul.
     
    Se v-a numi Gulasch mit Kartoffeln.
     
    Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!