Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ficăţei de raţă cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Ficatul de raţă, considerat o delicateţe, se remarcă prin gustul uşor dulceag, dar prin şi textura fină şi bogată.

Vă sugerăm un aperitiv aspectuos şi gustos din ficat cu ciuperci.

Este un aperitiv care nu necesită mult timp de preparare şi care ne poate salva atunci când avem de pregătit mesele şi suntem în criză de timp.

Ficăţei de raţă cu ciuperci

Ficăţei de raţă cu ciuperci

Ingrediente:

200 g ciuperci, 

1 lingură de ulei sau o bucăţică de unt, 

1 lingură de suc de lămâie,

1 ceapă roşie tăiată în circular, 

1 linguriţă de unt pentru caramelizarea cepei,

250 g ficat de raţă,

1 lingură de ulei,

sare şi piper după preferinţă,

Dressing:

4 linguri de sirop de curmale sau arţar,

4 linguri de oţet balsamic

Modul de preparare:

Mai întâi se începe cu prepararea ciupercilor. Acestea se curăţă de impurităţi cu un prosop de hârtie sau o bucată de pânză moale, apoi se taie în felii şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie, pentru culoare şi adaos de gust.

Ciupercile se pun apoi într-o tigaie, se adaugă o lingură se ulei, sare şi piper şi se pun la foc mediu, amestecând din când în când. Sunt gata când apa lăsată de ciuperci se evaporă, iar feliile de ciuperci devin uşor aurii pe părţi.

După ce se scot ciupercile, se pune ceapa tăiată în rondele şi se caramelizează folosind o bucăţică de unt.

Ficatul se prepară într-o tigaie care nu lipeşte, la temperatură ridicată, astfel încât, acesta va prinde o crustă pe deasupra, iar în interior va rămâne suculent şi moale. Ficatul se poate rumeni fără adaos de grăsime, însă, se poate folosi o bucăţică de unt, o lingură de ulei sau o lingură de untură de raţă, în funcţie de preferinţă.

După un minut, se întoarce pe cealaltă parte, apoi se roteşte din nou. Ficatul este gata când, înţepat uşor cu o furculiţă, interiorul nu este roz şi are o culoare uniformă maronie.

Se scot ficăţei pe o farfurie caldă şi se presară sare după preferinţă.

În tigaia din care s-au scos ficăţeii, se adaugă oţetul şi siropul de curmale apoi se pune din nou la foc mediu, până când amestecul de oţet-sirop se înfierbântă.

Înainte de servire, se pune în farfurie mai întâi o porţie de ficat, câteva felii de ciuperci, 2-3 inele de ceapă caramelizată şi apoi se toarnă câteva linguri de dressing.

Se serveşte ca atare sau cu verdeaţă.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!