Este un aperitiv care nu necesită mult timp de preparare şi care ne poate salva atunci când avem de pregătit mesele şi suntem în criză de timp.
Ficăţei de raţă cu ciuperci |
200 g ciuperci,
1 lingură de ulei sau o bucăţică de unt,
1 lingură de suc de lămâie,
1 ceapă roşie tăiată în circular,
1 linguriţă de unt pentru caramelizarea cepei,
250 g ficat de raţă,
1 lingură de ulei,
sare şi piper după preferinţă,
Dressing:
4 linguri de sirop de curmale sau arţar,
4 linguri de oţet balsamic
Modul de preparare:
Mai întâi se începe cu prepararea ciupercilor. Acestea se curăţă de impurităţi cu un prosop de hârtie sau o bucată de pânză moale, apoi se taie în felii şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie, pentru culoare şi adaos de gust.
Ciupercile se pun apoi într-o tigaie, se adaugă o lingură se ulei, sare şi piper şi se pun la foc mediu, amestecând din când în când. Sunt gata când apa lăsată de ciuperci se evaporă, iar feliile de ciuperci devin uşor aurii pe părţi.
După ce se scot ciupercile, se pune ceapa tăiată în rondele şi se caramelizează folosind o bucăţică de unt.
Ficatul se prepară într-o tigaie care nu lipeşte, la temperatură ridicată, astfel încât, acesta va prinde o crustă pe deasupra, iar în interior va rămâne suculent şi moale. Ficatul se poate rumeni fără adaos de grăsime, însă, se poate folosi o bucăţică de unt, o lingură de ulei sau o lingură de untură de raţă, în funcţie de preferinţă.
După un minut, se întoarce pe cealaltă parte, apoi se roteşte din nou. Ficatul este gata când, înţepat uşor cu o furculiţă, interiorul nu este roz şi are o culoare uniformă maronie.
Se scot ficăţei pe o farfurie caldă şi se presară sare după preferinţă.
În tigaia din care s-au scos ficăţeii, se adaugă oţetul şi siropul de curmale apoi se pune din nou la foc mediu, până când amestecul de oţet-sirop se înfierbântă.
Înainte de servire, se pune în farfurie mai întâi o porţie de ficat, câteva felii de ciuperci, 2-3 inele de ceapă caramelizată şi apoi se toarnă câteva linguri de dressing.
Se serveşte ca atare sau cu verdeaţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.