Ostropel
de pui – rețetă simplă și gustoasă, prezentată pas cu pas. Cum se pregătește un
ostropel de pui, lista de ingrediente și indicații de preparare
detaliate.Ostropel de pui cu piure de cartofi
Pentru ostopelul de pui:
- carne de pui (pulpe superioare, copanele, aripioare), eu am avut 4 pulpe superioare cu spate
- 3 linguri ulei
- 3 linguri de bulion
- 1 capatana de usturoi
- o ceapa
- 1 cana de apa
- piper
- sare
- marar
Pentru piureul de cartofi:
- 4 cartofi
- lapte
- unt
- sare
Mod de preparare:
1. Prima data curatam si spalam bine cartofii, apoi ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa cu sare.
2. Pana fierb cartofii ne ocupam de ostropel. Carnea de pui o curatam si o spalam, apoi o portionam, ii dam sare si o punem la prajit in 3 linguri de ulei.
3. Carnea o prajim bine pe toate partile iar cand este gata o scoatem pe o farfurie.
4. In uleiul incins cu gust de carne punem ceapa si usturoiul tocate marunt.
5. Dupa ce am calit ceapa si usturoiul 2-3 minute adaugam bulionul, cana de apa si condimentam cu sare si piper.
6. Lasam sosul sa fiarba 10 minute dupa care adaugam carnea prajita si mai lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul.
7. Cat timp ne-am ocupat de ostropel cartofii au fiert si ne ocupam de ei. Scurgem cartofii de zeama si ii mixam bine cu mixerul adaugand dupa gust unt si lapte.
8. Servim ostropelul alaturi de piure.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.