Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Budinca de fidea

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Budinca de fidea – o reteta inspirata din desertul copilariei. Pentru ca si Mama sa fie mandra de aceasta reteta am folosit singura fidea care imi aduce aminte cu adevarat de cea facuta in casa.

Budinca de fidea

Budinca de fidea

Ingrediente:

  • 250 g (un pachet) Fidea scurta cu 8 oua
  • 6 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 150 g smantana grasa
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 150 g zahar tos
  • 50 g zahar vanilinat

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180C. Ungem cu unt o tava de 25 x 35 cm.

Punem la fiert 3 l de apa cu o lingurita rasa de sare. Cand apa da in clocot adaugam fideaua scurta si fierbem 1 minut, adica timpul indicat pe ambalaj. Scurgem fideaua si o trecem pe sub jet de apa rece.

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul tos. Batem albusurile pana se formeaza o spuma moale, apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa amestecam pana se formeaza o bezea ferma si lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilinat, laptele, smantana si coaja de lamaie. Punem fideaua peste amestecul de galbenusuri, amestecam.

Adaugam bezeaua amestecand usor cu miscari de impaturire.

Turnam compozitia in tava pregatita, dam la cuptor si coacem budinca de fidea 30 minute sau pana are o crusta aurie. Lasam budinca de fidea sa se raceasca la temperatura camerei, apoi 2-3 ore la frigier. 

Cel mai usor feliem budinca de fidea cu un cutit trecut prin apa.

 P.S.        

Va promit ca toata familia va adora acest desert, ideal atat la mic dejun cat si ca o prajitura pentru masa in familie. 

Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de paste. 

Va dorim mese delicioase si zile de toamna frumoase in familie!


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!