Budinca de fidea – o reteta inspirata din desertul copilariei. Pentru ca si Mama sa fie mandra de aceasta reteta am folosit singura fidea care imi aduce aminte cu adevarat de cea facuta in casa.
Budinca de fidea |
- 250 g (un pachet) Fidea scurta cu 8 oua
- 6 oua mari
- 200 ml lapte
- 150 g smantana grasa
- 1 lingura coaja de lamaie
- 150 g zahar tos
- 50 g zahar vanilinat
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 180C. Ungem cu unt o tava de 25 x 35 cm.
Punem la fiert 3 l de apa cu o lingurita rasa de sare. Cand apa da in clocot adaugam fideaua scurta si fierbem 1 minut, adica timpul indicat pe ambalaj. Scurgem fideaua si o trecem pe sub jet de apa rece.
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul tos. Batem albusurile pana se formeaza o spuma moale, apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa amestecam pana se formeaza o bezea ferma si lucioasa.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilinat, laptele, smantana si coaja de lamaie. Punem fideaua peste amestecul de galbenusuri, amestecam.
Adaugam bezeaua amestecand usor cu miscari de impaturire.
Turnam compozitia in tava pregatita, dam la cuptor si coacem budinca de fidea 30 minute sau pana are o crusta aurie. Lasam budinca de fidea sa se raceasca la temperatura camerei, apoi 2-3 ore la frigier.
Cel mai usor feliem budinca de fidea cu un cutit trecut prin apa.
P.S.
Va promit ca toata familia va adora acest desert, ideal atat la mic dejun cat si ca o prajitura pentru masa in familie.
Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de paste.
Va dorim mese delicioase si zile de toamna frumoase in familie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.