Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ratatouille (mancare de legume la cuptor)

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este o delicioasa tocanita de legume, un fel de ghiveci aromat la cuptor. Se prepara usor, este un fel de mancare foarte sanatos si foarte satios.

Ratatouille (mancare de legume la cuptor)

Ratatouille (mancare de legume la cuptor)

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 4 rosii mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 300 ml. sos de rosii (sau cateva rosii decojite si date prin sita)
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 4-5 linguri de ulei de masline 
  • condimente: 
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de busuioc (sau busuioc uscat, daca nu aveti)

M0d de preparare:

Se pregatesc ingredientele:

  • Vanata, dovlecelul si rosiile se taie rondele.
  • Ardeiul se taie cubulete.
  • Ceapa si patrunjelul se toaca marunt.
  • Usturoiul se piseaza.

Intr-o tigaie se pun la calit in putin ulei ceapa cu 3 catei de usturoi (pisati mai inainte).

Cand se rumeneste putin prajeala, se adauga ardeiul in tigaie si se lasa la calit cateva minute.

Apoi, se adauga sosul de rosii si se lasa tigaia pe foc, amestecand des, pana se leaga sosul.

Se potriveste de sare si piper. 

Se adauga la sfarsit frunzele de busuioc si se amesteca bine.

Se lasa putin sosul deoparte.

Se prepara un sos de ulei:

 Intr-un castron se amesteca patrunjelul tocat cu usturoiul pisat (ceilalti 3 catei), cateva frunze de busuioc si uleiul de masline. Se amesteca bine ingredientele si se potriveste apoi sosul de sare si piper.

Intr-un vas termorezistent se toarna sosul de rosii si se niveleaza. 

Deasupra se adauga legumele taiate rondele, alternand 1 felie de vanata, cu felii de dovlecel si de rosii.

Deasupra legumelor se va turna sosul de ulei preparat mai devreme.

Se da tava cu legume la cuptor, la 180 de grade timp de 1 ora.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!