Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Zilele trecute, intr-un context ce includea si ostropel. Asa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu rosii intregi, sos si usturoi.
Pui la tigaie cu rosii si usturoi |
- 1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
- 2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
- 3. 80 ml ulei
- 4. optional, 2 linguri de faina
- 5. o capatana de usturoi
- 6. jumatate de pahar de vin alb
- 7. o legatura de patrunjel
- 8. o legatura de marar
- 9. sare
- piper
- condimente pentru pui
Mod de preparare:
Le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins.
Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta.
Acest pas - cu faina - nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul.
Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin.
Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa.
Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa.
Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.