Sos de ciuperci cu piept de porc la cuptor |
Pentru sos:
1/2 borcan 800 g ciuperci taiate
1 ceapa mica
sare, piper dupa gust
un varf de cutit de nucsoara praf
1 lingura ulei de masline extravirgin
200 ml smantana lichida pentru gatit
Pentru friptura:
1 kg piept de porc
1 pahar mare de apa (sau supa de legume)
5 catei de usturoi
boabe de piper
sare, piper proaspat macinat
3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pentru friptura:
Am taiat pieptul de porc felii. Feliile le-am prajit in ulei pe toate partile, doar pentru un minut. Am stins cu apa, am adaugat toate condimentele si am lasat friptura sub capac, la cuptor, la foc mic, pentru mai mult de o ora. La jumatatea acestui timp, am intors bucatile de carne pe cealalta parte. In cazul in care se evapora tot lichidul, se mai poate adauga cate putin apa. Carnea este gata cand este bine rumenita si se desprinde usor de pe oase.
Pofta buna si ramaneti cu ochii pe noi, ca sa le puteti incerca si voi, acasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.