De data asta o banală ciorbă de porc, a avut mare succes, nici nu s-a încheiat bine, că două porții au fost deja savurate la pranz. Faceti si voi ...
Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou |
- Pulpă de porc cca 500 g,
- praz 1/2 tijă,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ulei de măslin 2 linguri,
- dovlecel 1 bucată,
- ardei kapia 1 bucată,
- morcov 1 bucată mare,
- țelină rădăcină cca. 50 g,
- păstărnac 1/2 bucată,
- tije apio 2 bucați,
- leuștean 2 tije,
- foi de dafin 2 bucăți,
- enibahar 1 boabă,
- pastă de gogoșari cca. 150 g,
- sare aromată ( mix de sare cu cimbru, mărar, tarhon),
- cartofi 2 bucăți mari,
- borș de putină cca. 500 ml,
- ouă 2 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vas, cu puțină apă rece, boaba de enibahar și foile de dafin.
Între timp se curăță zarzavaturlie și legumele apoi se mărunțesc.
După ce a expirat timpul de fierbere, se scoate carnea în alt vas, apoi se pun legumele curățate mărunt în vasul curățat, la dinstuit cu puțin ulei de măsline.
După ce a expirat timpul, se adaugă carnea, se asezonează cu sarea aromată, apoi se completează cu cca. 3000 ml apă și se lasă la fiert.
Între timp cartofii se curăță, se mărunțesc și se adaugă la ciorbiță, din nou la fiert.
Spre finalul fierberii se adaugă borșul, lăsându-se să dea în clocot cca. 10 minute.
După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute în fir subțire pentru a se obșine efectul de zdrențe.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.