Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PULPE DE PUI LA TIGAIE CU SOS DE VIN

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pulpele de pui la tigaie se fac mai rapid decat la cuptor. In plus, nu incalzesc prea tare bucataria. Garnitura aleasa de noi pentru aceste pulpe de pui cu sos de vin a fost un piure de cartofi cremos, dar puteti folosi cartofi taranesti sau orice reteta de cartofi va place, legume sotate, dar merge si cu orez.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pulpe de pui la tigaie cu sos de vin.

PULPE DE PUI LA TIGAIE CU SOS DE VIN

PULPE DE PUI LA TIGAIE CU SOS DE VIN

INGREDIENTE:

4 buc. pulpe pui – partea superioara – medii spre mari

sare

piper

2 catei mari de usturoi

2 crengute cimbru

150 ml vin alb demisec

50 ml apa

ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

Am incins uleiul intr-o tigaie, apoi am pus pulpele de pui condimentate. Am frecat putin condimentele pe piele cu degetele. Uleiul, va fi putin mai sus de fundul tigaii, nu este nevoie sa le prajiti in baie de ulei.

Spuneam ca uleiul trebuie sa fie incins, dar nu foarte tare. Faceti proba cu coada unei linguri de lemn. Daca face bule de aer in jurul ei puteti pune pulpele in tigaie.

Am rotit pulpele cu grija, ca sa nu sara uleiul pe mine. Am gatit pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si au fost gatite bine. Daca carnea lasa multa apa acoperiti tigaia cu un “capac” din sita perforata prin care intra aer, nu este inca momentul sa fie inabusite, au nevoie de aer pentru prajire corecta.

Cand pulpele de pui au fost rumenite am aruncat o parte din ulei, aproximativ jumatate din cantitate, apoi am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, crenguta de cimbru si le-am lasat cateva secunde sa se caleasca. Puteti pune si jumatate de ceapa taiata julien, dar in acest caz trebuie sa strecurati sosul.

In momentul in care a  inceput sa miroasa bine a usturoi, fara ca acesta sa devina auriu, am adaugat vinul si apa. Am pus capacul si am lasat focul foarte mic pentru 10 minute. Daca aveti pulpe mari spre foarte mari le lasati 15 minute.

Atat de simplu si atat de bun!

Lasati puiul fara capac cat timp puneti garnitura in farfurii, astfel incat carnea sa se odihneasca 5 minute dupa ce a fost gatita.

Sper ca v-am convins sa le incercati si voi.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!