Reteta este una foarte simpla, si pe care eu o fac in zilele friguroase de iarna.
Ciorba cu carnati afumati, bors si smantana |
2-3 carnati afumati
3 linguri ulei
1 kg cartofi
1 ceapa maricica
1 morcov
1,5 l supa de legume (daca nu aveti este ok si apa)
Sare, piper
150 ml smantana
500 ml bors (in functie de cat o vreti de acra, puneti mai mult sau mai putin)
Patrunjel sau tarhon
Intr-o oala de ciorba puneti ulei la
incins. Peste ulei puneti carnatii taiati felii potrivit de groase.
Lasati sa se rumeneasca putin si adaugati ceapa si morcovul taiat
marunt. Cand acestia incep sa se inmoiae, adaugati cartofii taiati
cubulete, supa de legume. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand
legumele sunt fierte.
Separat puneti smantana intr-un castron, iar peste ea adaugati cate
putin din ciorba fierbinte. Adaugati in ciorba borsul iar la final
smantana temperata cu zeama din ciorba. Amestecati usor, potriviti de
sare si piper iar la final adaugati verdeata tocata marunt.
Daca nu va place borsul, puteti sa-l omiteti, este in functie de gust.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.