Vă prezentăm o rețetă de sufleu de cașcaval. Aceste deliciu francez, se obține deosebit de fin, moale și aromat. Acordați atenția și timpul necesar pentru spuma de albuș și succesul este garantat. Sufleul este perfect atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Surprindeți-vă oaspeții cu un astfel de deliciu și rețeta va fi la mare căutare.
Sufleu cu cașcaval |
-150 g de cașcaval
-2 ouă
-50 g de unt
-50 g de făină
-nucșoară
-1 pahar de lapte
-1 priză de sare
-1 priză de piper negru măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Topiți untul.
2. Treptat, adăugați făina, apoi laptele, sarea, piperul și nucșoara. Amestecați încontinuu.
3. Tăiați cașcavalul bucăți de mărime medie.
4. Amestecați încontinuu, până cașcavalul se va topi.
5. Luați cratița de pe foc și adăugați gălbenușurile. Amestecați bine.
6. Într-un bol, bateți albușurile spumă.
7. Adăugați spuma de albuș la amestecul cu cașcaval. Amestecați cu grijă, fără a depune prea mult efort.
8. Ungeți formele de copt cu unt și presărați-le cu făină. Turnați în formă amestecul obținut.
9. Coaceți sufleul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 20-25 de minute.
10. Serviți sufleul fierbinte.
Notă: Cel mai bine e să folosiți parmezan.
Mesteru' vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.