Vă prezentăm una din reţetele tradiţionale din Bucovina, de care vă puteţi bucura cu prietenii şi familia voastră.Plachie bucovineană
Ingrediente
2 kg peşte
1 kg roşii răscoapte
1 castron ciuperci
1 ceaşcă smântână
1 kg ceapă
2-3 ardei graşi
5-6 căţei usturoi
sare
piper
boia
100 g ulei
100 g unt
1 pahar vin dulce
pătrunjel
cimbru
Mod de preparare
Ceapa se curăţă, se taie peştişori, ardeii se taie pătrăţele şi ciupercile feliuţe.
Se încinge ulei şi unt şi se pun ceapa, ardeii la călit.
Apoi, separat, se pun la călit ciupercile.
Roşiile se taie felii, usturoiul se pisează pastă.
Ciupercile se sting cu vin. În continuare, se aşază peştele pe pat de legume călite, se acoperă cu ciuperci, sos de vin şi felii de roşii şi se dă la cuptor pe foc potrivit.
Se toacă verdeaţa, se freacă cu usturoi, boia, cimbru şi smântână.
După 10-15 minute, peştele se scaldă în sosul de smântână şi verdeaţă parfumată şi se mai lasă în cuptor încă 10 minute, să se desăvârşească o alchimie miraculoasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.