Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Plachie bucovineană

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Vă prezentăm una din reţetele tradiţionale din Bucovina, de care vă puteţi bucura cu prietenii şi familia voastră.
Plachie bucovineană
Plachie bucovineană
Ingrediente

2 kg peşte
1 kg roşii răscoapte
1 castron ciuperci
1 ceaşcă smântână
1 kg ceapă
2-3 ardei graşi
5-6 căţei usturoi
sare
piper
boia
100 g ulei
100 g unt
1 pahar vin dulce
pătrunjel
cimbru

Mod de preparare

Peştele  se grijeşte, se taie bucăţi – felii nu prea groase – se sărează - piperează şi se trece prin făină, apoi se rumenşte în untdelemn şi unt bine încinse. 

Ceapa se curăţă, se taie peştişori, ardeii se taie pătrăţele şi ciupercile feliuţe. 

Se încinge ulei şi unt şi se pun ceapa, ardeii la călit. 

Apoi, separat, se pun la călit ciupercile. 

Roşiile se taie felii, usturoiul se pisează pastă. 

Ciupercile se sting cu vin. În continuare, se aşază peştele pe pat de legume călite, se acoperă cu ciuperci, sos de vin şi felii de roşii şi se dă la cuptor pe foc potrivit. 

Se toacă verdeaţa, se freacă cu usturoi, boia, cimbru şi smântână. 

După 10-15 minute, peştele se scaldă în sosul de smântână şi verdeaţă parfumată şi se mai lasă în cuptor încă 10 minute, să se desăvârşească o alchimie miraculoasă.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!