Chiftelele sunt uşor de preparat, iar pregătirea lor nu-i decât o problemă de inspiraţie culinară.
Chiftele de pui cu sos de smântână |
700 g carne de pui
2 cepe
3 felii de pâine
2 ouă
pătrunjel verde
sare
piper
ulei pentru prăjit
Pentru sosul de smântână
300 ml smântână
200 ml lapte
75 g unt
100 g făină
sare
Mod de preparare
Toci carnea împreună cu ceapa, adaugi feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, ouăle, sare şi piper, după gust.
Amesteci toate ingredientele, modelezi chifteluţe rotunde, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei bine încins.
Le scoţi pe prosoape absorbante, pentru a îndepărta surplusul de grăsime, şi le păstrezi calde.
Separat, topeşti untul, adaugi făina rămasă, o rumeneşti uşor şi o stingi cu lapte amestecat cu smântână.
Adaugi sare, după gust, şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe.
Torni sosul peste chiftele şi le serveşti calde, garnisite cu pătrunjel verde tocat şi cu garnitură de cartofi natur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.