Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Un fel principal având raportul optim între dificultatea preparării şi aspect/gust. Prepararea durează ceva timp (cam 3 – 3 ½ h), Cu cantitaţile de mai jos vă ies între 6 şi 12 porţii.
Muşchi de porc cu mere şi ciuperci la cuptor |
- 2 bucăţi de muşchiuleţ de porc (~ 1 kg)
- 1 ceapă galbenă (curăţată şi tăiată în sferturi)
- 1 ceapă roşie (curăţată şi tăiată în sferturi)
- 10 căţei de usturoi (necurăţaţi, dar spălaţi)
- 4 mere cu coajă
- 10 – 12 ciuperci Champignon mici
- ½ linguriţă ghimbir măcinat
- 1 baton de scorţişoară
- 6 – 8 cuişoare
- 2 tulpini de busuioc uscat
- 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
- 200 mL vin alb sec
- sare marină şi piper mozaic, ambele proaspăt măcinate (după gust)
Mod de preparare:
- Se spală bine muşchiuleţii şi se şterg cu hârtie absorbantă.
- Se condimentează cu ghimbir măcinat, sare şi piper, pe toată părţile.
- Se aşează muşchiuleţii în tava unsă în prealabil cu ulei.
- Se adaugă alături căţeii de usturoi, sferturile de ceapă, batonul de scorţişoară şi tulpinile de busuioc.
- Se toarnă cu atenţie peste carne vinul şi restul de ulei şi se acoperă totul cu o foaie de copt bine îmbibată cu apă şi apoi stoarsă.
- Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170°C, cam o oră şi jumătate, maxim două.
- Din jumătate în jumătate de oră, mai controlaţi nivelul de lichid din tavă (completaţi-l cu apă sau vin dacă este cazul), mai întoarceţi de pe o parte pe alta bucăţile de muşchi şi ungeţi-le cu lichidul din tavă.
- Tăiaţi merele în sferturi, scoateţi seminţele şi codiţele, iar în
câteva bucăţi de măr înfigeţi câte un cuişor.
- Spălaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi.
- Descoperiţi tava, adăugaţi merele şi ciupercile, îndepărtaţi firele de busuioc şi daţi din nou la cuptor până când merele sunt coapte şi carnea se rumeneşte frumos (la 170°C acest lucru se va întâmpla cam într-o oră, maxim 75 – 80 de minute).
Scoateţi muşchiuleţii pe un platou,
feliaţi-i şi serviţi.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.