Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O garnitura simpla sau
un preparat in sine sunt si cartofii la cuptor cu branza telemea. Branza are un gust mai intens, oferind cartofilor o aroma aparte.
Astfel, daca iti doresti sa adaugi ceva nou cartofilor la cuptor, branza telemea este potrivita. In amestec cu smantana si cascaval, branza se toarna peste straturile de cartofi. Pe deasupra se
orneaza cu cascaval ras si se da la cuptor.Cartofi cu brânză la cuptor
Cartofi cu brânză la cuptor |
- 700-800 g cartofi
- 200 g brânză telemea
- 1 ceapă sau 2-3 fire ceapă verde
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 ceasca smântână
- 150 ml lapte
- sare
- piper
- 25 g unt pentru uns tava
- 1 lingura pesmet
- 2 linguri caşcaval ras
- 1 lingurita boia de ardei
Mod de preparare
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.Brânza se rade şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă laptele şi se condimentează cu sare şi piper.
Se unge un vas termorezistent cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de cartofi, o parte din ceapa şi usturoiul fin tocate şi câte o porţie din compoziţia de lapte cu brânză şi smântână. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20 minute.
Se scoate tava din cuptor, se presară caşcavalul şi boiaua de ardei. Se pun din nou în cuptor şi se mai coc, la foc potrivit, 30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.