Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tuspais de dovlecei

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ciuspais sau Tuspais este o mancare din legume cum ar fi dovleceii, fasolea, mazarea si e foarte cunoscuta in Banat, fiind preluata din bucataria maghiara si sarba. Aceasta este o varianta cu smantana, dar mai exista si varianta cu bulion.

Tuspais de dovlecei
Tuspais de dovlecei

Ingrediente: 

1-2 dovlecei maturi, 

1 lingura rasa de sare, 

ulei de masline, 

1 ceapa mare, 

1 lingura faina, 

100 ml smantana de gatit, 

sare, 

piper, 

1 legatura marar proaspat.

Mod de preparare:

Se folosesc dovlecei maturi, se curata de coaja, se taie in jumatate pe lungime si daca e nevoie se curata de seminte. Se dau pe razatoarea mare, se sareaza, dar nu cu multa sare si se lasa sa se scurga cca. 2 ore intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa curatata si se taiata marunt, pana devine lucioasa.

Se adauga dovleceii scursi si se lasa la calit timp de cateva minute. Ei isi vor mai lasa apa, daca va mai fi nevoie se va mai adauga din zeama lasata de ei.

O lingura de faina se dizolva in smantana de gatit si se adauga peste dovlecei si se amesteca sa se uniformizeze. Se mai lasa 2-3 clocote pana capata o consistenta. Se asezoneaza dupa gust, iar l-a sfarsit se adauga mult marar proaspat macinat. 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!