Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supe crema pentru zilele caniculare

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Supa crema este un preparat ideal pentru zilele caniculare de vara. Este usoara si hranitoare, poti opta pentru o supa crema care te va pune pe picioare si iti va incarca bateriile.

Mai jos am pregatit o lista cu unele dintre cele mai bune si interesante 15 retete de supa crema:

Supe crema pentru zilele caniculare
Supe crema pentru zilele caniculare

1. Supa crema de mazare

1. Supa crema de mazare

1. Supa crema de mazare

Ingrediente:

   mazare congelata 400 g
   praz un fir
   unt un cubulet de 50 g
   busuioc o mana de frunze proaspete
   sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

• Puneti la fiert 1,5 l apa cu putina sare
 
• Adaugati mazarea congelata si prazul taiat rondele si lasati sa fiarba 15-20 de minute
 
• Scurgeti legumele si pastrati apa in care au fiert
 
• Puneti legumele fierbinti in blender, adaugati si 2-3 polonice de supa, adaugati untul si condimentati dupa gust cu sare si piper
 
• Mixati pana obtineti o supa crema fina, de consistenta dorita
 
• Serviti cu parmezan ras si mix de seminte sau smantana si crutoane, dupa plac.

Pofta buna!
 
 2. Supa crema de dovlecei cu chorizo
2. Supa crema de dovlecei cu chorizo
2. Supa crema de dovlecei cu chorizo
Ingrediente:
 
   dovlecei 2 buc
   cartofi 1 buc
   ceapa 1 buc
   tije de telina 2 buc
   unt 30 g
   smantana de gatit 100 ml
   chorizo 4 felii
   sare si piper dupa gust
   marar tocat 1 lingura
   menta proaspata 5 frunzulite

Mod de preparare:

• Curatati cartoful si taiati-l cuburi
 
• Indepartati cotoarele de la dovlecel si taiati-l cuburi, cu tot cu coaja
 
• Puneti la fiert in 2 litri de apa cartofii, dovleceii, ceapa si tijele de telina taiate rondele
 
• Lasati sa fiarba pana se inmoaie, apoi scurgeti supa de legume intr-un castron
 
• Puneti legumele in blender, adaugati cubuletul de unt, smantana incalzita, sare si piper dupa gust si mixati, adaugand supa de legume, putin cate putin, pana ajungeti la consistenta dorita
 
• La final adaugati mararul si menta tocate marunt
 
• Taiati chorizo in fasii subtiri si trageti-le putin la tigaie cu cateva picaturi de ulei
 
• Serviti supa crema de dovlecei cu fasii de chorizo si crutoane.

Pofta buna! 
 
3. Supa crema de morcovi
3. Supa crema de morcovi
3. Supa crema de morcovi
Ingrediente:
  
 morcovi 500 g
   praz un fir
   pastarnac o radacina
   smantana lichida 100 ml
   unt un cubulet de 25 g
   sare, piper dupa gust
   ghimbir macinat un varf de lingurita
   nucsoara macinata un varf de lingurita

Mod de preparare:

• Curatati morcovii, pastarnacul si prazul si apoi ii taiati rondele. Indepartati interiorul lemnos al pastarnacului.
 
• Fierbeti legumele in 1.5 litri de apa cu sare pentru 20 de minute
 
• Scurgeti legumele si pastrati supa
 
• Adaugati legumele in blender, untul, smantana fierbinte si condimentati dupa gust cu sare, piper, nucsoara si ghimbir macinate. Adaugati si putina supa de legume.
 
• Mixati totul pana obtineti o crema fina. Adaugati supa atat cat este nevoie, pana ajungeti la consistenta dorita.
 
• Serviti supa crema de morcovi alaturi de crutoane.
 
 4. Supa crema de sparanghel si chilli
4. Supa crema de sparanghel si chilli
 4. Supa crema de sparanghel si chilli
Ingrediente:
 
   sparanghel - 15 buc
   chilli (potrivit ca si grad de iuteala) - 1/2 buc
   apa - 400 ml
   Usturoi - 1/4 catel
   oregano proaspat - 67 frunze
   smantana de gatit din lapte de vaca - 200 ml
   sare - dupa gust

Mod de preparare:

  • Curata sparanghelul si taie-l bucatele
 
• Adauga-l in blender, impreuna cu chilli, usturoi, apa, oregano si sare
 
• Dupa terminarea programului, adauga smantana de gatit si mixeaza pentru alte 10 secunde
 
• Serveste cu crutoane de paine.

Pofta buna!
 
 5. Supa crema de rosii cu portocala
5. Supa crema de rosii cu portocala
5. Supa crema de rosii cu portocala

Ingrediente:
 
  rosii coapte - 4 buc
   fresh de portocale - 300 ml
   busuioc proaspat - 78 frunze
   sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare:

  • Taie rosiile cuburi si introdu-le in blender impreuna cu busuiocul si fresh-ul de portocale 
 
• Potriveste de sare si piper. 

Pofta buna!
 
 6. Supa crema de rosii cu busuioc
6. Supa crema de rosii cu busuioc
 6. Supa crema de rosii cu busuioc
Ingrediente:
 
  rosii proaspete - 4 buc
   busuioc verde - 67 frunze
   miere - 1/2 lingurita
   smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
   apa - 350 ml
   sare - dupa gust

Mod de preparare:

  • Taie rosiile cuburi mai mari
 
• Adauga-le in blender impreuna cu apa si busuiocul
 
• Adauga la sfarsit mierea si smantana de gatit
 
• Mixeaza pentru alte 7-8 secunde
 
• Potriveste de sare si serveste cu crutoane.

Pofta buna!
 
 7. Supa crema de porumb
7. Supa crema de porumb
7. Supa crema de porumb
Ingrediente:
  
 porumb la cutie - cca 800 g
   unt - 25 g
   smantana de gatit din lapte de vaca - 350 ml
   busuioc proaspat - 78 frunze
   chives - 1015 bete
   sare si piper alb - dupa gust
Mod de preparare:
 
• Introdu porumbul la cutie (cu tot cu suc) in blender
 
• Adauga 350 ml de apa si busuiocul si activeaza mixerul
 
• Aadauga sare, piper alb si smantana de gatit
 
• Mixeaza timp de 7-8 secunde
 
• Serveste cu chives tocat, crutoane de paine sau chipsuri de parmezan.

Pofta buna! 
 
 8. Supa crema de praz cu cruton de somon fume
8. Supa crema de praz cu cruton de somon fume
 8. Supa crema de praz cu cruton de somon fume
Ingrediente:
  
 praz - 1 buc mai mare
   ceapa salota / alba - 2 buc
   pastarnac - 2 buc
   smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
   paine bagheta - 6 rondele
   somon fume - 60 g
   ulei de masline - 1 lingura
   fresh de lamaie - 1 lingura
   apa in care au fiert legumele - 500 ml
   sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare:

  • Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri
 
• Pune-le la fiert in apa cu sare
 
• Odata fierte, strecoara apa intr-un castron
 
• Pune-le in blenderul, impreuna cu 500 ml din apa in care au fiert
 
• Adauga smantana si mixeaza cca 8-10 secunde
 
• Potriveste de sare
 
• Taie bagheta rondele si unge fiecare bucata cu ulei de masline si fresh de lamaie
 
• Pune somon pe fiecare in parte
 
•Pune-le apoi intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C pentru cateva minute, pana se rumenesc
 
• Serveste aceste crutoane cu supa.

Pofta buna! 
 
 9. Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
9. Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
 9. Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
Ingrediente:
 
onopida – 1 buc (mai mica)
   mazare – 250 g
   cartofi dulci – 2 buc
   lapte cald – 150 ml

Mod de preparare:

• Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert impreuna cu mazarea
 
• Dupa cca 15 min, spala bine conopida, rupe-o buchetele si adaug-o si pe aceasta la fiert
 
• Odata fierte, scurge zeama si paseaza legumele cu blender
 
• Incorporeaza treptat laptele cald.

Pofta buna!
 
 10. Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta
10. Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta
10. Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta

Ingrediente:
 
   cartofi albi – 5 buc
   telina apio – 45 fire
   menta proaspata – 5 frunze
   lapte de cocos – 200 ml
   foi de placinta – 78 buc
   seminte de susan – 1 lingura
   usturoi copt – 1 catel
   ulei de masline – 1 lingura
   curcuma – 1 varf de cutit
   sare si piper – dupa gust

Mod de preparare:

• Curata cartofii, taie-i cuburi impreuna cu telina si pune-le la fiert
 
• Odata fierte, scurge apa intr-un castron
 
• Paseaza bine cartofii si telina cu un zdrobitor
 
• Adauga lapte de cocos, usturoi copt si frunzele de menta si blendeaza cu ajutorul blenderului (completeaza cu lichidul in care au fiert legumele, daca doriti o consistenta mai apoasa)
 
• Potriveste bine de sare si piper
 
• Pune supa in 2 boluri termorezistente
 
• Amesteca uleiul de masline cu turmericul
 
• Unge fiecare foaie de placinta in parte si aplica cca 4 foi suprapuse peste fiecare castron de supa
 
• Presara susan pe deasupra si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pana se rumenesc.

Pofta buna! 
 
 11. Supa crema de broccoli, lamaie, cartof copt si smantana
11. Supa crema de broccoli, lamaie, cartof copt si smantana
 11. Supa crema de broccoli, lamaie, cartof copt si smantana
Ingrediente:
  
 broccoli - 2 buc mai mici
   freshul de la o lamaie
   cartof copt - 2 buc
   apa - 500 ml
   smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
   sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare:

• Spala bine cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si gaureste-i pe alocuri cu un bat de frigaruie
 
• Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C
 
• Lasa-i la copt pana devin moi la testul cu furculita
 
• Odata copti, lasa-i la racit 
 
• Spala bine broccoli si rupe-l in buchetele mici
 
• Adauga-l impreuna cu apa si fresh-ul de lamaie in blender
 
• Porneste mixerul
 
• Decojeste cartofii
 
• Adauga cartofii, sare, piper si smantana de gatit
 
• Mixeaza inca 15 sec.

Pofta buna! 
 
 12. Supa crema de ciuperci cu pesto de busuioc
12. Supa crema de ciuperci cu pesto de busuioc
 12. Supa crema de ciuperci cu pesto de busuioc
Ingrediente:
 
  ciuperci Champignon - 200 g
   ciuperci Champignon brune - 200 g
   ciuperci Pleurotus - 200 g
   smantana de gatit - 350 ml
   unt calitativ - 20 g
   cimbru uscat ½ lingurita
   fresh de lamaie - 25 ml
   busuioc proaspat - 5 frunze
   usturoi ½ catel
   ulei de masline - 4 linguri
   sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare:

  • Spala, curata si toaca ciupercile
 
• Incinge 2 linguri de ulei de masline si untul intr-o tigaie
 
• Pune ciupercile la calit si adauga cimbrul uscat 
 
• Potriveste de sare si piper alb si cand acestea sunt semi-fierte, stinge cu fresh-ul de lamaie
 
• Ia de pe foc si muta totul in blender
 
• Actioneaza mixerul
 
• Adauga smantana de gatit si mixeaza timp de 7-8 secunde
 
• Zdrobeste catelul de usturoi impreuna cu busuiocul intr-un mojar
 
• Adauga putina sare si alte 2 linguri de ulei de masline peste
 
• Serveste supa crema de ciuperci cu pesto-ul aromat.

Pofta buna!
 
 13. Supa crema de sfecla rosie
13. Supa crema de sfecla rosie
 13. Supa crema de sfecla rosie
Ingrediente:
  
 sfecla rosie fiarta- 1 buc medie
   morcovi fierti- 2 buc
   cartof fiert- 2 buc
   supa legume/ apa/ supa pui - 300 ml
   sos de rosii si lamaie - 1 lingura
   lamaie - sucul de la ½ buc
   ceapa calita - 1 buc
   ulei de masline - 2 linguri
   smantana - 2 linguri
   sare si piper - dupa gust

Mod de preparare:

• Taiati in bucati mai mici legumele fierte: sfecla rosie, morcovii si cartoful
 
• Adaugati ingredientele in blender: sfecla rosie, morcovii, cartoful, apoi adaugati supa de pui, ceapa calita, sosul de rosii, sucul de lamaie si uleiul de masline, sarea si piperul
 
• Porniti blenderul si mixati pana obtineti o crema fina
 
• Turnati intr-ul bol si decorati cu smantana si miez de nuca

Savurati cu placere!
 
14. Supa crema de linte
14. Supa crema de linte
14. Supa crema de linte
Ingrediente:
  
 300 g linte rosie
   1 lingura sare grunjoasa
   un morcov
   2 felii de telina
   un pastarnac
   o ceapa
   2 catei de usturoi
   2 linguri ulei
   150 ml smantana de gatit
   25 gr unt
   sare si piper dupa gust
   1 lingurita paprika dulce
   ½ lingurita chimen si chimion macinate
   cateva frunze de menta proaspata
   in plus, mai ai nevoie de lipie libaneza pentru servit, ulei pentru prajit lipia si un fir de ceapa verde pentru décor

Mod de preparare:

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa.

Pune peste linte sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor, arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel va iesi tot amidonul si va fi curata. Lasa apoi lintea in apa rece sa se inmoaie putin.
 

Cand legumele sunt fierte, opreste focul si lasa supa deoparte. Taie ceapa si usturoiul marunt si pune uleiul la incins intr-o craticioara, apoi caleste-le usor pana se inmoaie. Presara chimenul amestecat cu chimionul, paprika dulce si sare si piper dupa gust.

Toarna 2-3 polonice de supa de legume, scurge lintea si pune-o la fiert. Agauga apoi legumele fierte si mai completeaza cu supa de legume. Pune capacul la oala si lasa sa fiarba 20 de minute sau pana cand lintea devine moale. Strecoara o parte din zeama si paseaza supa cu un blender vertical. Adauga untul, smantana incalzita si frunzele de menta proaspata. Daca mai este nevoie, mai adauga supa de legume pana ajungi la consistenta dorita.

Potriveste din nou de sare si piper si supa este gata!

Pentru servire, taie lipia patratele si prajeste-o in ulei incins, apoi las-o la scurs pe servetele de hartie, ca sa absoarba uleiul in exces.

 

15. Supa crema de rosii, morcovi, sfecla si goji

15. Supa crema de rosii, morcovi, sfecla si goji
15. Supa crema de rosii, morcovi, sfecla si goji
Ingrediente:

 
   rosii coapte - 3 buc
   morcovi - 2 buc
   sfecla fiarta - 1 buc
   apa - 500 ml
   oregano proaspat - 4 frunzulite
   sos tabasco - 1 lingurita
   goji berries - 3 linguri (1 lingura/portie)
   sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  • Taie rosiile, morcovii si sfecla cuburi si adauga-le in blender
 
• Peste acestea adauga apa si oregano proaspat
 
• Activeaza mixerul
 
• Adauga sare, piper si lingurita de sos Tabasco
 
• Serveste cu goji berries deasupra pe care le lasi cateva min la hidratat in supa.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!