Supa crema este un preparat ideal pentru zilele caniculare de vara.
Este usoara si hranitoare, poti opta pentru o supa crema care te va pune pe
picioare si iti va incarca bateriile.
Mai jos am pregatit o lista cu unele dintre cele mai bune si interesante 15 retete de supa crema:
|
Supe crema pentru zilele caniculare |
1. Supa crema de mazare
|
1. Supa crema de mazare |
Ingrediente:
busuioc o mana de frunze proaspete
Mod de preparare:
• Puneti la fiert 1,5 l apa cu putina sare
• Adaugati mazarea congelata si prazul taiat rondele si lasati sa fiarba 15-20 de minute
• Scurgeti legumele si pastrati apa in care au fiert
• Puneti legumele fierbinti in blender, adaugati
si 2-3 polonice de supa, adaugati untul si condimentati dupa gust cu
sare si piper
• Mixati pana obtineti o supa crema fina, de consistenta dorita
• Serviti cu parmezan ras si mix de seminte sau smantana si crutoane, dupa plac.
Pofta buna!
2. Supa crema de dovlecei cu chorizo |
2. Supa crema de dovlecei cu chorizo |
Ingrediente:
menta proaspata 5 frunzuliteMod de preparare:
• Curatati cartoful si taiati-l cuburi
• Indepartati cotoarele de la dovlecel si taiati-l cuburi, cu tot cu coaja
• Puneti la fiert in 2 litri de apa cartofii, dovleceii, ceapa si tijele de telina taiate rondele
• Lasati sa fiarba pana se inmoaie, apoi scurgeti supa de legume intr-un castron
• Puneti legumele in blender, adaugati cubuletul de
unt, smantana incalzita, sare si piper dupa gust si mixati, adaugand
supa de legume, putin cate putin, pana ajungeti la consistenta dorita
• La final adaugati mararul si menta tocate marunt
• Taiati chorizo in fasii subtiri si trageti-le putin la tigaie cu cateva picaturi de ulei
• Serviti supa crema de dovlecei cu fasii de chorizo si crutoane.
Pofta buna!
3. Supa crema de morcovi |
3. Supa crema de morcovi |
Ingrediente:
ghimbir macinat un varf de lingurita
nucsoara macinata un varf de lingurita
Mod de preparare:
• Curatati morcovii, pastarnacul si
prazul si apoi ii taiati rondele. Indepartati interiorul lemnos al
pastarnacului.
• Fierbeti legumele in 1.5 litri de apa cu sare pentru 20 de minute
• Scurgeti legumele si pastrati supa
• Adaugati legumele in blender, untul, smantana
fierbinte si condimentati dupa gust cu sare, piper, nucsoara si ghimbir
macinate. Adaugati si putina supa de legume.
• Mixati totul pana obtineti o crema fina. Adaugati supa atat cat este nevoie, pana ajungeti la consistenta dorita.
• Serviti supa crema de morcovi alaturi de crutoane.
4. Supa crema de sparanghel si chilli |
4. Supa crema de sparanghel si chilli |
Ingrediente:
chilli (potrivit ca si grad de iuteala) - 1/2 buc
oregano proaspat - 67 frunze
smantana de gatit din lapte de vaca - 200 ml
sare - dupa gustMod de preparare:
• Curata sparanghelul si taie-l bucatele
• Adauga-l in blender, impreuna cu chilli, usturoi, apa, oregano si sare
• Dupa terminarea programului, adauga smantana de gatit si mixeaza pentru alte 10 secunde
• Serveste cu crutoane de paine.
Pofta buna!
5. Supa crema de rosii cu portocala |
5. Supa crema de rosii cu portocala |
Ingrediente:
fresh de portocale - 300 ml
busuioc proaspat - 78 frunze
sare si piper alb - dupa gustMod de preparare:
• Taie rosiile cuburi si introdu-le in blender impreuna cu busuiocul si fresh-ul de portocale
• Potriveste de sare si piper.
Pofta buna!
6. Supa crema de rosii cu busuioc |
6. Supa crema de rosii cu busuioc |
Ingrediente:
busuioc verde - 67 frunze
smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
sare - dupa gustMod de preparare:
• Taie rosiile cuburi mai mari
• Adauga-le in blender impreuna cu apa si busuiocul
• Adauga la sfarsit mierea si smantana de gatit
• Mixeaza pentru alte 7-8 secunde
• Potriveste de sare si serveste cu crutoane.
Pofta buna!
7. Supa crema de porumb |
7. Supa crema de porumb |
Ingrediente:
porumb la cutie - cca 800 g
smantana de gatit din lapte de vaca - 350 ml
busuioc proaspat - 78 frunze
sare si piper alb - dupa gust
• Introdu porumbul la cutie (cu tot cu suc) in blender
• Adauga 350 ml de apa si busuiocul si activeaza mixerul
• Aadauga sare, piper alb si smantana de gatit
• Mixeaza timp de 7-8 secunde
• Serveste cu chives tocat, crutoane de paine sau chipsuri de parmezan.
Pofta buna!
8. Supa crema de praz cu cruton de somon fume |
8. Supa crema de praz cu cruton de somon fume |
Ingrediente:
ceapa salota / alba - 2 buc
smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
paine bagheta - 6 rondele
ulei de masline - 1 lingura
fresh de lamaie - 1 lingura
apa in care au fiert legumele - 500 ml
sare si piper alb - dupa gustMod de preparare:
• Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri
• Pune-le la fiert in apa cu sare
• Odata fierte, strecoara apa intr-un castron
• Pune-le in blenderul, impreuna cu 500 ml din apa in care au fiert
• Adauga smantana si mixeaza cca 8-10 secunde
• Potriveste de sare
• Taie bagheta rondele si unge fiecare bucata cu ulei de masline si fresh de lamaie
• Pune somon pe fiecare in parte
•Pune-le apoi intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul
incins in prealabil la 180 de grade C pentru cateva minute, pana se
rumenesc
• Serveste aceste crutoane cu supa.
Pofta buna!
9. Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci |
9. Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci |
Ingrediente:
onopida – 1 buc (mai mica)
lapte cald – 150 mlMod de preparare:
• Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert impreuna cu mazarea
• Dupa cca 15 min, spala bine conopida, rupe-o buchetele si adaug-o si pe aceasta la fiert
• Odata fierte, scurge zeama si paseaza legumele cu blender
• Incorporeaza treptat laptele cald.
Pofta buna!
10. Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta |
10. Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta |
menta proaspata – 5 frunze
seminte de susan – 1 lingura
ulei de masline – 1 lingura
curcuma – 1 varf de cutit
sare si piper – dupa gust
Mod de preparare:
• Curata cartofii, taie-i cuburi impreuna cu telina si pune-le la fiert
• Odata fierte, scurge apa intr-un castron
• Paseaza bine cartofii si telina cu un zdrobitor
• Adauga lapte de cocos, usturoi copt si frunzele de menta si blendeaza
cu ajutorul blenderului (completeaza cu lichidul
in care au fiert legumele, daca doriti o consistenta mai apoasa)
• Potriveste bine de sare si piper
• Pune supa in 2 boluri termorezistente
• Amesteca uleiul de masline cu turmericul
• Unge fiecare foaie de placinta in parte si aplica cca 4 foi suprapuse peste fiecare castron de supa
• Presara susan pe deasupra si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pana se rumenesc.
Pofta buna!
11. Supa crema de broccoli, lamaie, cartof copt si smantana |
11. Supa crema de broccoli, lamaie, cartof copt si smantana |
Ingrediente:
broccoli - 2 buc mai mici
smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
sare si piper alb - dupa gustMod de preparare:
• Spala bine cartofii, inveleste-i
in folie de aluminiu si gaureste-i pe alocuri cu un bat de frigaruie
• Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C
• Lasa-i la copt pana devin moi la testul cu furculita
• Odata copti, lasa-i la racit
• Spala bine broccoli si rupe-l in buchetele mici
• Adauga-l impreuna cu apa si fresh-ul de lamaie in blender
• Porneste mixerul
• Decojeste cartofii
• Adauga cartofii, sare, piper si smantana de gatit
• Mixeaza inca 15 sec.
Pofta buna!
12. Supa crema de ciuperci cu pesto de busuioc |
12. Supa crema de ciuperci cu pesto de busuioc |
Ingrediente:
ciuperci Champignon - 200 g
ciuperci Champignon brune - 200 g
ciuperci Pleurotus - 200 g
smantana de gatit - 350 ml
busuioc proaspat - 5 frunze
ulei de masline - 4 linguri
sare si piper alb - dupa gustMod de preparare:
• Spala, curata si toaca ciupercile
• Incinge 2 linguri de ulei de masline si untul intr-o tigaie
• Pune ciupercile la calit si adauga cimbrul uscat
• Potriveste de sare si piper alb si cand acestea sunt semi-fierte, stinge cu fresh-ul de lamaie
• Ia de pe foc si muta totul in blender
• Actioneaza mixerul
• Adauga smantana de gatit si mixeaza timp de 7-8 secunde
• Zdrobeste catelul de usturoi impreuna cu busuiocul intr-un mojar
• Adauga putina sare si alte 2 linguri de ulei de masline peste
• Serveste supa crema de ciuperci cu pesto-ul aromat.
Pofta buna!
13. Supa crema de sfecla rosie |
13. Supa crema de sfecla rosie |
Ingrediente:
sfecla rosie fiarta- 1 buc medie
supa legume/ apa/ supa pui - 300 ml
sos de rosii si lamaie - 1 lingura
lamaie - sucul de la ½ buc
ulei de masline - 2 linguri
sare si piper - dupa gust
Mod de preparare:
• Taiati in bucati mai mici legumele fierte: sfecla rosie, morcovii si cartoful
• Adaugati ingredientele in blender: sfecla
rosie, morcovii, cartoful, apoi adaugati supa de pui, ceapa calita,
sosul de rosii, sucul de lamaie si uleiul de masline, sarea si piperul
• Porniti blenderul si mixati pana obtineti o crema fina
• Turnati intr-ul bol si decorati cu smantana si miez de nuca
Savurati cu placere!
14. Supa crema de linte |
14. Supa crema de linte |
I
ngrediente:
1 lingurita paprika dulce
½ lingurita chimen si chimion macinate
cateva frunze de menta proaspata
in plus, mai ai nevoie de lipie libaneza pentru servit, ulei pentru prajit lipia si un fir de ceapa verde pentru décor
Mod de preparare:
Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul,
pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la
fiert in 3 litri de apa.
Pune
peste linte sarea grunjoasa, adauga apa calduta si amesteca usor,
arunca apa si clateste bine cu apa rece de doua ori. Astfel va iesi tot
amidonul si va fi curata. Lasa apoi lintea in apa rece sa se inmoaie
putin.
Cand
legumele sunt fierte, opreste focul si lasa supa deoparte. Taie ceapa si
usturoiul marunt si pune uleiul la incins intr-o craticioara, apoi
caleste-le usor pana se inmoaie. Presara chimenul amestecat cu
chimionul, paprika dulce si sare si piper dupa gust.
Toarna 2-3
polonice de supa de legume, scurge lintea si pune-o la fiert. Agauga
apoi legumele fierte si mai completeaza cu supa de legume. Pune capacul
la oala si lasa sa fiarba 20 de minute sau pana cand lintea devine
moale. Strecoara o parte din zeama si paseaza supa cu un blender
vertical. Adauga untul, smantana incalzita si frunzele de menta
proaspata. Daca mai este nevoie, mai adauga supa de legume pana ajungi
la consistenta dorita.
Potriveste din nou de sare si piper si supa este gata!
Pentru servire, taie lipia patratele si prajeste-o in ulei incins, apoi
las-o la scurs pe servetele de hartie, ca sa absoarba uleiul in exces.
15. Supa crema de rosii, morcovi, sfecla si goji |
15. Supa crema de rosii, morcovi, sfecla si goji |
Ingrediente:
oregano proaspat - 4 frunzulite
sos tabasco - 1 lingurita
goji berries - 3 linguri (1 lingura/portie)
sare si piper dupa gustMod de preparare:
• Taie rosiile, morcovii si sfecla cuburi si adauga-le in blender
• Peste acestea adauga apa si oregano proaspat
• Activeaza mixerul
• Adauga sare, piper si lingurita de sos Tabasco
• Serveste cu goji berries deasupra pe care le lasi cateva min la hidratat in supa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.