Cine nu are momente când visează la o porție de clatite pufoase și aerate? Le poți umple cu orice aromă poftești. De la gemul preferat în combinație cu nuci, cremă de ciocolată și cocos, unt de arahide, până la rețete de clătite sărate umplute cu spanac, brânză, ciuperci sau chiar carne.
Clatite pufoase |
500ml lapte rece
250 g făină albă
2 ouă
Un praf de sare
Arome:
un praf de scorțișoară
o linguriță de esență de rom
coajă de lămâie
1. Într-un bol mare, bate cele 2 ouă cu un praf de sare, peste care adaugi laptele și făina treptat, puțin câte puțin pentru a nu se forma cocoloașe ( eu am cernut-o înainte pentru a fi mai fină ) . În tot acest timp, amesteci energic cu un tel.
* în cazul în care s-au format cocoloașe nu e nicio panică, puteți strecura compoziția printr-o sită.
2. Adaugă aromele pe care le preferi mai mult, și lasă aluatul să se odihnească în jur de 20 min. Aluatul de clătite trebuie să aibă o textură de smântână mai subțire – să curgă, dar să nu fie prea apos.
3. Într-o tigaie antiaderentă, eu am folosit Tefal, pune câțiva stropi de ulei, deși nu e obligatoriu, însă pentru mine așa au gust clătitele. Când tigaia e bine încinsă, umple un polonic și toarnă-l în tigaie. Imediat rotește tigaia din încheietură astfel încât aluatul să se disperseze pe toată suprafața tigăii uniform. Lasă-le puțin pe fiecare parte până devin aurii, ușor rumenite. Continuă la fel până termini aluatul.
Idei de umplut:
Cremă de ciocolată + bucățele de banane + cocos
Gem de prune / căpșuni / caise / cirese / afine + bucățele de nucă
Unt de arahide + gemul preferat
Miere + nucă
Sunca + cascaval
Crema de vanilie + inghetata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.