Vă prezentăm 5 cele mai simple rețete pentru cel mai delicios dejun. Planificați-vă meniul pentru o săptămână și savurați în fiecare dimineață un dejun ce vă va asigura cu bună dispoziție pentru toată ziua. Alegeți rețeta preferată și pregătiți-o chiar astăzi. Nu ezitați să experimentați cu ingredientele preferate și să obțineți cele mai savuroase și sățioase dejunuri, gata într-un timp record.
Cele mai simple și sățioase rețete |
Omletă în roșii |
– roșii
– salam (crenvurști, bacon sau carne fiartă)
– verdeață
– ouă
– cașcaval
– sare
– piper negru măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Spălați roșiile. Tăiați partea de sus și îndepărtați miezul.
2. Tăiați salamul cuburi mici. Aranjați câte o porție de salam în fiecare roșie. Presărați cu verdeață tocată.
3. Spargeți câte un ou în fiecare roșie. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Presărați cu cașcaval ras.
4. Aranjați roșiile pe o tavă de copt și dați-le la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 10-15 minute.
Rețeta Nr.2 – Omletă cu mere
Omletă cu mere |
– 1 lingură unt
– 1 măr
– zahăr
– scorțișoară
– 2 ouă
– 4 linguri d elapte
– 1 priză de sare
MOD DE PREPARARE
1. Puneți tigaia cu unt pe foc.
2. Spălați și curățați mărul. Tăiați-l felii. Aranjați feliile de măr în tigaia încinsă. Presărați cu zahăr și scorțișoară. Prăjiți feliile de măr timp de câteva minute.
3. Bateți ouăle cu laptele și sarea. Turnați ouăle bătute în tigaie. Acoperiți-o cu un capac și gătiți omleta până este gata.
Rețeta Nr.3 – Toast cu ou
Toast cu ou |
– 2 felii de pâine
– unt
– 2 ouă
– sare
– piper negru măcinat
– condimente după gust
MOD DE PREPARARE
1. Cu ajutorul unui pahar, decupați o porțiune din miezul de pâine.
2. Puneți o tigaie pe foc și ungeți-o cu unt. Prăjiți pâinea pe o parte, până se rumenește.
3. Întoarceți pâinea pe partea cealaltă și spargeți în mijlocul fiecărei felii câte un ou. Presărați cu sare, piper negru măcinat și condimente după gust.
4. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți până oul va fi gata.
Rețeta Nr.4 – Omletă în cană
Omletă în cană |
– 1 ou
– 2 linguri de lapte
– 1 priză de sare
– 1 priză de piper negru măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți o cană potrivită pentru cuptorul cu microunde. Spargeți în cană oul, turnați laptele, adăugați sarea și piperul negru măcinat. La dorință, puteți adăuga puțină pâine (ruptă bucăți mici), roșii tocate și cașcaval ras.
2. Pregătiți omleta în cuptorul cu microunde la puterea moderată, timp de 3 minute.
Rețeta Nr.5 – Terci de ovăz ”leneș”
Terci de ovăz ”leneș” |
– câteva linguri fulgi de ovăz
– nuci
– stafide
– semințe de in
– iaurt natural
– 1 lingură de miere (sau piure de fructe)
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți un borcan cu volumul de 0.5 l. Turnați în borcan fulgii de ovăz, nucile, stafidele, semințele de in și iaurtul. Închideți borcanul cu un capac și agitați-l.
2. Dați borcanul al frigider peste noapte.
3. Adăugați în borcan mierea și amestecați. Dejunul este gata.
Vă doresc poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.